Politică

articolul anterior articolul urmator

Am mai ratat un 1 Decembrie

20
2 Dec 2018 05:25:49
Mircea Morariu

Ce a însemnat, până la urmă, ziua de 1 Decembrie? Cum au marcat politicienii Ziua Centenarului şi cum au făcut-o românii de rând? Cei care, la urma urmei, contează cu adevărat, în orice caz mai mult decât inşi de genul lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă pe care mai mult ca sigur istoria îi va trece ori sub tăcere ori la capitolul coşmaruri.

Am avut parte de o şedinţă relativ decentă a Parlamentului României care s-a desfăşurat încă din data de 28 noiembrie.  Parlamentarii au pretextat că trebuie să se pregătească pentru acţiunile „din teritoriu”. Discursurile rostite cu ocazia respectivă au fost corecte, până şi doamna V. V. Dăncilă s-a străduit să nu stâlcească prea mult limba română. Preşedintele Iohannis le-a solicitat din nou parlamentarilor să nu mătrăşească legile justiţiei, dând astfel curs atât cerinţei celor pe care aceştia pretind că îi reprezintă cât şi celei exprimate în Rezoluţia Parlamentului European, Liviu Dragnea s-a mai războit o dată, cum nu se poate mai prosteşte, cu europarlamentarii români care nu vor să ţină cont de dorinţa absurdă a  PSD de a fi ascunsă sub preş mizeria pe care acesta şi-o permite zilnic , reprezentanţii UDMR au fost consecvenţi în operaţiunea de a aduce ofense Zilei naţionale dovedind -a câta oară?- că sunt mai conectaţi la dispoziţiile Budapestei decât la vocea Bucureştiului.

Guvernul s-a reunit la Alba Iulia şi a încercat să valorifice politic, în folos propriu, ziua Centenarului. Doamna Dăncilă a emis un pronunciament pe care l-a citit un preot ceea ce însă nu i-a dat nicidecum impresia de sfinţenie. Premierul s-a umflat în pene, proiectându-se hoţeşte în descendenţa adevăraţilor mari oameni de Stat care au creat condiţiile pentru făurirea Marii Uniri. A făcut promisiuni cu nemiluita, iar a făgăduit lapte şi miere ba pentru constructori, ba pentru profesori. Nu am înţeles chiar foarte bine dacă în grija ei pentru oamenii şcolii, doamna Dăncilă are de gând să respecte prevederile Legii 85/2016 pe care guvernarea PSD-ALDE a uitat-o, dovedind încă o dată că în România se pot emite acte normative, chiar legi, pe care însuşi Executivul nu le pune în aplicare. Tot doamna Dăncilă ne-a lăsat şi să înţelegem care e situaţia reală a ţării. Probată de trista realitate că trăim pe datorie şi că sub ilustra ei conducere România a ajuns să se împrumute şi de la copii cărora le deschide conturi de economii cu o dobândă de 3% pe an. Adică sub rata inflaţiei.

Nici doamna Ecaterina Andronescu nu s-a lăsat mai prejos şi a emis un ordin prin care le cerea elevilor să cânte imnul, iar profesorilor să vegheze la asta. Să le fie tuturor redeşteptat simţul patriotic. Poate că era mai util ca doamna Andronescu să decidă ca o bună parte dintre miniştri, colegii domniei-sale de Cabinet, dar şi membrii CexN ai PSD să fie înscrişi cu de-a sila la cursurile serale ale unui liceu ceva mai acătării, să vorbească un pic mai corect limba română (nu să pronunţe optâsprezece, optisprezece sau optusprezece), să urmeze cursurile unor universităţi adevărate, nu cele ale unor fabrici de diplome (cam mulţi absolvenţi ai fabricii lui Bondrea, cadristul MEN din perioada comunistă în Cabinet, nu credeţi, doamna Andronescu? )să nu plagieze teze de doctorat şi să înveţe că eşecurile se plătesc.

Normal, întreg guvernul României ar fi trebuit să demisioneze după adoptarea Rezoluţiei Consiliului Europei. Iar la auzul veştii că există posibilitatea ca Bulgaria să fie admisă în Schengen de la 1 ianuarie 2019, iar România, nu, să plece precum Ofelia la mânăstire.

Sigur, am avut parte şi de parade la Alba Iulia, la Focşani, la Bucureşti pe care Liviu Dragnea nu a ştiut cum să le evite. Nu carecumva să fie confruntat cu „simpatia populară”. Până la urmă, totuşi a avut decenţa să ia parte la festivităţile de la Bucureşti Am avut pare şi de proteste, în pofida zicerii populare “nu te apuci să baţi covoare /când e zi de sărbătoare” . Jandarmeria a primit ce merita. Huiduielile care se cuvin celor care devin slugi ale unui partid politic Slugă s-a dovedit şi Televiziunea publică ce a programat un interviu imund cu doamna Dăncilă. O sfidare la adresa telespectatorilor, o mostră de neruşinare.

Am avut nenumărate indicii clare că în România atmosfera este irespirabilă, că lumea nu mai crede în mai bine, că s-a săturat de festivisme, că aniversările şi patriotismul la comandă nu ţin de foame şi nici nu înlocuiesc urâţimea adevărului, că guvernanţii nu pot ascunde realitatea minciunii pe care a transformat-o regulă de viaţă ca urmare a votului catastrofal din 16 decembrie 2016 şi ceea ce a urmat după.

Bref, am mai ratat un 1 Decembrie! Sărmana Românie!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

    

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

semisotdevianostosemi
2.12.2018, 05:57:46

Profesore ! Sa nu se creada ca ar fi vre-o obiectie fata de profesori, exclus asa ceva! Deci as vrea sa va enunt un text in limba romana care reprezinta discursul distinsului Iohanis in Parlament de ziua Centenariului evident: Iohanis: "Mergem astăzi în direcția corectă sau ne aflăm pe un drum greșit, care ne va duce în cu totul altă parte decât unde vrem să ajungem, ca națiune? Aniversarea celor 100 de ani ai țării noastre ne găsește la o răscruce pentru destinul României în următorul centenar." OK Lasand la o parte anagramismele din virgule care deja e moft, dupa multe analize la dumneavoastra, daca puteti sa gasiti monstruozitatea de greseala din acest text in limba romana ! Si daca n-ati gasit-o pana acum, in general porcul nu se va ingrasa in ajun, deci o sa v-o indic eu: Nu exista mai multe centenare ba analfabeti anagramati ! Da evident ei se rad de Dancila, ca prostu nu e prost destul daca nu e si fudul !

+1 (5 voturi)
Zâna Măseluţă®
2.12.2018, 07:11:31

semi-semi Anagramisme, anagramisme dar...! :D

+1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.12.2018, 07:46:58

Si nici macar n-a fost o surpriza.. Organizatorii, instigatorii, provocatorii si activistii stradali, precum si gornistii mediatici si digitali ai celor doua mafii nationale, au transformat manifestatiile a ceea ce trebuia sa fie cinstirea Centenarului Unirii si a martirilor si eroilor care au facut posibila Intregirea Neamului si-a Romaniei Mari intr-un circ numai bun pentru ”a-si face treaba” lor mizerabila..! Intr-o tara in care cele mai inalte si mai importante 3 functii in stat sunt ocupate de niste escroci penali imbogatiti (cash si imobiliare) din functia de eterni slujbasi ai statului (bugetari mafioti), intr-o tara in care astfel de escroci penali sunt plantati in asemenea functii inalte de niste mafii care-si zic partide(PSD si PNL) si care n-au practic nicio treaba cu politica adevarata (si cu atat mai putin cu cea in interes national), ei bine, numai intr-o astfel de tara se putea ca prostia, ura, ipocrizia, parvenitismul si lichelismul de masa sa devina caracteristici nationale.

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.12.2018, 08:09:23

Pentru escrocii si mafiotii care conduc azi Romania, pentru netrebnicii impostori cocotati in cele mai inalte functii ale statului roman doar pentru a reprezenta si proteja intereselor acelor grupări financiar-mafiote interne si externe care i-au plantat acolo, dar si pentru nenorocitii din ”Cultura” si presa romanesca care s-au transformat randasi mediatici ai celor doua mafii nationale ce-si disputa chiar si in zi de sarbatoare nationala puterea si ciolanul bugetar: „Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece, Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece? Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela, Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa? Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară, Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei, Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei! Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire; Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire. *********************************************** Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!” (M.Eminescu-Scrisoarea III)

+3 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.12.2018, 08:11:54

”proteja interesele”

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările