Am mai ratat un 1 Decembrie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce a însemnat, până la urmă, ziua de 1 Decembrie? Cum au marcat politicienii Ziua Centenarului şi cum au făcut-o românii de rând? Cei care, la urma urmei, contează cu adevărat, în orice caz mai mult decât inşi de genul lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă pe care mai mult ca sigur istoria îi va trece ori sub tăcere ori la capitolul coşmaruri.

Am avut parte de o şedinţă relativ decentă a Parlamentului României care s-a desfăşurat încă din data de 28 noiembrie.  Parlamentarii au pretextat că trebuie să se pregătească pentru acţiunile „din teritoriu”. Discursurile rostite cu ocazia respectivă au fost corecte, până şi doamna V. V. Dăncilă s-a străduit să nu stâlcească prea mult limba română. Preşedintele Iohannis le-a solicitat din nou parlamentarilor să nu mătrăşească legile justiţiei, dând astfel curs atât cerinţei celor pe care aceştia pretind că îi reprezintă cât şi celei exprimate în Rezoluţia Parlamentului European, Liviu Dragnea s-a mai războit o dată, cum nu se poate mai prosteşte, cu europarlamentarii români care nu vor să ţină cont de dorinţa absurdă a  PSD de a fi ascunsă sub preş mizeria pe care acesta şi-o permite zilnic , reprezentanţii UDMR au fost consecvenţi în operaţiunea de a aduce ofense Zilei naţionale dovedind -a câta oară?- că sunt mai conectaţi la dispoziţiile Budapestei decât la vocea Bucureştiului.

Guvernul s-a reunit la Alba Iulia şi a încercat să valorifice politic, în folos propriu, ziua Centenarului. Doamna Dăncilă a emis un pronunciament pe care l-a citit un preot ceea ce însă nu i-a dat nicidecum impresia de sfinţenie. Premierul s-a umflat în pene, proiectându-se hoţeşte în descendenţa adevăraţilor mari oameni de Stat care au creat condiţiile pentru făurirea Marii Uniri. A făcut promisiuni cu nemiluita, iar a făgăduit lapte şi miere ba pentru constructori, ba pentru profesori. Nu am înţeles chiar foarte bine dacă în grija ei pentru oamenii şcolii, doamna Dăncilă are de gând să respecte prevederile Legii 85/2016 pe care guvernarea PSD-ALDE a uitat-o, dovedind încă o dată că în România se pot emite acte normative, chiar legi, pe care însuşi Executivul nu le pune în aplicare. Tot doamna Dăncilă ne-a lăsat şi să înţelegem care e situaţia reală a ţării. Probată de trista realitate că trăim pe datorie şi că sub ilustra ei conducere România a ajuns să se împrumute şi de la copii cărora le deschide conturi de economii cu o dobândă de 3% pe an. Adică sub rata inflaţiei.

Nici doamna Ecaterina Andronescu nu s-a lăsat mai prejos şi a emis un ordin prin care le cerea elevilor să cânte imnul, iar profesorilor să vegheze la asta. Să le fie tuturor redeşteptat simţul patriotic. Poate că era mai util ca doamna Andronescu să decidă ca o bună parte dintre miniştri, colegii domniei-sale de Cabinet, dar şi membrii CexN ai PSD să fie înscrişi cu de-a sila la cursurile serale ale unui liceu ceva mai acătării, să vorbească un pic mai corect limba română (nu să pronunţe optâsprezece, optisprezece sau optusprezece), să urmeze cursurile unor universităţi adevărate, nu cele ale unor fabrici de diplome (cam mulţi absolvenţi ai fabricii lui Bondrea, cadristul MEN din perioada comunistă în Cabinet, nu credeţi, doamna Andronescu? )să nu plagieze teze de doctorat şi să înveţe că eşecurile se plătesc.

Normal, întreg guvernul României ar fi trebuit să demisioneze după adoptarea Rezoluţiei Consiliului Europei. Iar la auzul veştii că există posibilitatea ca Bulgaria să fie admisă în Schengen de la 1 ianuarie 2019, iar România, nu, să plece precum Ofelia la mânăstire.

Sigur, am avut parte şi de parade la Alba Iulia, la Focşani, la Bucureşti pe care Liviu Dragnea nu a ştiut cum să le evite. Nu carecumva să fie confruntat cu „simpatia populară”. Până la urmă, totuşi a avut decenţa să ia parte la festivităţile de la Bucureşti Am avut pare şi de proteste, în pofida zicerii populare “nu te apuci să baţi covoare /când e zi de sărbătoare” . Jandarmeria a primit ce merita. Huiduielile care se cuvin celor care devin slugi ale unui partid politic Slugă s-a dovedit şi Televiziunea publică ce a programat un interviu imund cu doamna Dăncilă. O sfidare la adresa telespectatorilor, o mostră de neruşinare.

Am avut nenumărate indicii clare că în România atmosfera este irespirabilă, că lumea nu mai crede în mai bine, că s-a săturat de festivisme, că aniversările şi patriotismul la comandă nu ţin de foame şi nici nu înlocuiesc urâţimea adevărului, că guvernanţii nu pot ascunde realitatea minciunii pe care a transformat-o regulă de viaţă ca urmare a votului catastrofal din 16 decembrie 2016 şi ceea ce a urmat după.

Bref, am mai ratat un 1 Decembrie! Sărmana Românie!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

    

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite