Amantlâcul PNL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţeni care-şi puseseră speranţele în marele partid de opoziţie, sunt pe zi ce trece mai dezamăgiţi şi nemulţumiţi de frăţia dinozaurilor politici şi spun direct că nu vor mai vota acest partid la alegeri. Amantlâcul de lungă durată al PNL cu PSD, în care marele partid liberal pare o damă de companie obosită, atârnă ca o piatră de moară ce duce tot mai mult formaţiunea liberală la fund.

Şi în urma acestui articol voi avea parte de tot felul de atenţii, etichetări, înjurături, poate chiar blocări, dar realitatea este una evidentă şi adevărul spus deranjează întotdeauna pe cei cărora nu le convine să fie făcut public. Am scris deranjant despre marile partide aflate la putere, despre diverşi politicieni ajunşi să se creadă un fel de dumnezei pe pământ, despre mai mici sau mai mari formaţiuni politice nou înfiinţate, cu pretenţia de a schimba faţa României.

Despre PNL, autoconsiderat cel mai mare partid de opoziţie din România şi despre dinozaurii lui şi beizadelele nule promovate drept aleşii de viitor ai neamului şi politicii româneşti. Am scris şi despre unii naivi, valori recunoscute  pe domeniul lor de activitate profesională, atraşi în politică doar pentru a fi breloc la buzunarele dinozaurilor. Din păcate, în ciuda speranţelor românilor în liberali, acest partid nu s-a autoreformat cu adevărat niciodată, doar s-a peticit, ici colo, cu câţiva oameni capabili, tineri, care însă, nu au nici un cuvânt de spus în faţa dinozaurilor.

Acum, pe măsură ce se apropie alegerile, mi se pare că marele PNL face tot mai multe blaturi cu fraţii politici de la putere. În timp ce câţiva europarlamentari liberali, încercau la Bruxelles să o ajute pe Laura Codruţa Kovesi să obţină cât mai multe voturi pentru şefia Parchetului European, la care s-a înscris singură, fără să fie sprijinită de nici un partid politic, în Consiliul General al Capitalei, PNL făcea blat cu PSD şi o sprijinea pe Gabriela Firea!!! De fapt, după ce până în urmă cu câteva luni consilierii generali ai PNL atacau aproape zilnic ilegalităţile şi prostiile primăriţei Capitalei, de ceva timp aceştia au amuţit!!! Partidul lor a dat ordin probabil, la reinstituirea frăţiei cu PSD, în fapt o reînfiinţare pe burtă a USL, frăţii care sunt semnalate şi în ţară!

Unii penelişti ar spune că recent, PNL a obţinut în Parlament, mărirea alocaţiei pentru copii, dar, de fapt, acea adoptare a fost un accident. Chiar şi aşa, guvernul actual nu vrea să pună în practică mărirea alocaţiilor, aruncând pisica în ograda preşedintelui Klaus Iohannis, că nu vrea să semneze adoptarea bugetului de stat. Revenind la cameleonismul şi interesul dinozaurilor penelişti, să nu uităm că aceştia sunt părtaşi la votarea într-un singur tur, votare extrem de nocivă şi nereprezentativă, a aleşilor locali. De-a lungul anilor, frăţia PNL-PSD, chiar şi după desfiinţarea de facto a USL, a funcţionat fără cusur atunci când au avut interese comune în Parlament şi în consiliile locale.

Nici acum, după poziţionarea lui Kovesi pe primul loc pentru obţinerea şefiei la Parchetul European, mulţi dinozauri penelişti nu se bucură, cum nu se bucură deloc pesediştii şi aldiştii. Totuşi, mi se pare că PNL-ul încearcă să capitalizeze electoral succesul Laurei Codruţa Kovesi, ajutată, este adevărat, de cei câţiva europarlamentari liberali cu Sigfried Mureşan în frunte.

Tot mai mulţi cetăţeni care-şi puseseră speranţele în marele partid de opoziţie, sunt pe zi ce trece mai dezamăgiţi şi nemulţumiţi de frăţia dinozaurilor politici şi spun direct că nu vor mai vota acest partid la alegeri. Amantlâcul de lungă durată al PNL cu PSD, în care marele partid liberal pare o damă de companie obosită, atârnă ca o piatră de moară ce duce tot mai mult formaţiunea liberală la fund. Păcat de cei câţiva tineri, capabili şi valoroşi din PNL, care vor sfârşi a fi marginalizaţi dacă nu se vor plia pe politica duplicitară şi toxică a dinozaurilor.

Degeaba trag speranţe unii dintre aceşti tineri să fie promovaţi şi ajutaţi la alegeri, dacă pe listă vor apărea tot felul de favoriţi, nulităţi pliate pe interesele fruntaşilor, dar şi persoane aduse din afara PNL şi puse pe liste, cum s-a întâmplat la alegerile locale trecute cu Marian Munteanu, pus candidat la Primăria Capitalei, care s-a dovedit un eşec răsunător. Acum se vehiculează că va fi pus în capul listei de europarlamentari nimeni altul decât Rareş Bogdan, care se va dovedi o piatră de moară de gâtul partidului liberal, în timp ce alţii tineri capabili, nici măcar nu vor prinde listele. Cum să-l pui pe Bogdan înaintea lui Siegfried Mureşan la europarlamentare?!!! E ca şi cum ai vrea să te sinucizi, nicidecum să câştigi!

După cum evoluează lucrurile în autodeclaratul partid principal de opoziţie, cetăţenii care merg la vot au tot dreptul să se întrebe: - Care este cel mai reprezentativ PNL: cel care a susţinut-o şi o susţine pe Kovesi în Parlamentul European? - Cel care a făcut blat cu Firea la Primăria Capitalei în cazul RADET şi resuscitează frăţiile cu PSD sau cel care îl vrea în fruntea listei de candidaţi la europarlamentare pe angajatul lui Guşă, prietenul lui Ghiţă?
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite