Politică

articolul anterior articolul urmator

Ambasada Israelului: Ne exprimăm consternarea cu privire la afirmaţiile lui Daea care a comparat sacrificarea porcilor cu uciderea evreilor la Auschwitz

52
26 Jul 2018 13:47:16
Autor: Radu Eremia

Ambasada Israelului a reacţionat, joi, la afirmaţiile lui Petre Daea, reprezentanţii ambasadei precizând că sunt consternaţi şi dezamăgiţi de faptul că ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului şi cele ale pestei porcine.

„Ambasada Statului Israel îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la afirmaţiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovaţi în lagărul de la Auschwitz. Sperăm, totuşi, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime” au declarat reprezentanţii ambasadei Statului Israel. 

Sursa explică şi ce a însemnat Holocaustul în istorie. „Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a şase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinşi, vor continua şi în viitor. Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generaţii, şi nu numai, să cunoască şi să înţeleagă istoria Holocaustului. Ne aşteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta”, se arată în acelaşi comunicat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

Stefan din Nord
26.07.2018, 13:54:41

Mai da sensibili mai sunt si evreii astia Omul n-a vrut deloc sa jigneasca memoria milioanelor de victime ale Holocaustului A fost o exprimare nefericita fiindca se gandea la volumul de munca imens depus pentru incinerarea atator zeci de mii de porci .

+3 (21 voturi)
g i
26.07.2018, 14:03:40

Fene - tot guvernul asta al lui peste prajit este un guvern de nefericiti - incepand cu proasta statului pana la asta care compara porcii cu evreii .

+3 (13 voturi)
Eugen DELCEA
26.07.2018, 14:04:23

Daea nu este un politician şi nu ştie să uzeze de vorbe frumoase prin care să mintă. Omul este chiar pasionat de ceea ce "păstoreşte" şi încearcă să facă ceva pentru oamenii simpli din agricultură. Păcat că priveşte lucrurile doar în micro, local, şi nu găseşte soluţii naţionale pentru toate problemele. Asta ar însemna şi nişte jurişti buni în jurul său, pe lângă specialiştii în agricultură de anvergură. Nu este pentru prima oară când se exprimă frust şi interpretabil iar presa de scandal sau anti-guvern îi vânează vorbele şi le interpretează pentru a lovi indirect în guvernarea PSD-ALDE. Nu contează că aşa creează animozităţi nedorite şi artificiale pe plan extern împotriva României ! Când eram ziarist iar vreun colonel sau general era luat de val şi scăpa secrete de stat îl atenţionam că nu pot publica aşa ceva...PRESA DE SCANDAL NU TREBUIE SĂ FIE ŞI ANTINAŢIONALĂ !!!

-2 (14 voturi)
MadWolf
26.07.2018, 14:11:29

Fac ceva pe consternarea voastra.

+5 (11 voturi)
stuncu matis
26.07.2018, 14:12:13

guvernul sudist al tarii..distruge imaginea tarii ...peste tot pe unde..merge si declara si chiar si ..cand nu merge niciunde!

-3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (52)