Ambasadorul britanic: „Respingerea ridicării imunităţii lui Stan nu este un start bun pentru Parlament”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Harris, ambasadorul britanic la Bucureşti FOTO Adevărul
Martin Harris, ambasadorul britanic la Bucureşti FOTO Adevărul

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, consideră că decizia deputaţilor de a respinge ridicarea imunităţii lui Ion Stan nu reprezintă un început bun pentru noul Parlament. De asemenea, oficialul britanica a trasat direcţiile asupra cărora trebuie să se concentreze aleşii români.

Este „o veste proastă faptul că noul Parlament al României a refuzat cererea procurorilor de ridica imunitatea unui parlamentar. Nu este un început bun”, a scris Harris, miercuri, pe Twitter.

Camera Deputaţilor a respins vineri cererea procurorilor de arestare a lui Ion Stan, înregistrându-se 145 voturi "pentru" şi 226 "împotrivă". La scurt timp după, parlamentarul Ion Stan şi-a dat demisia din PSD.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaţilor pentru a cere încuviinţarea arestării deputatului Ion Stan acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Tot prin intermediul reţelei de socializare Twitter, Harris a trasat direcţiile pe care trebuie să se orienteze viitorul Guvern.

Oficialul britanic este de părere că România s-a descurcat foarte bine în ceea ce priveşte consolidarea fiscală. „Acum e momentul să se facă progrese în ceea ce priveşte reformele structurale şi evaziunea fiscală”, a scris Harris pe Twitter.

De asemenea, ambasadorul crede că implementarea celor patru coduri juridice „va transforma mediul de afaceri şi va face justiţia predictibilă şi accesibilă pentru toată lumea".

Harris adaugă că „absorbţia fondurilor europene este vitală pentru creşterea economică", exemplificând prin proiectul laserului ELI de la Măgurele care "va pune România în prim-planul sectorului de cercetare şi inovare din Europa".

De asemenea, el consideră că şi agenda digitală trebuie să fie o prioritate anul viitor deoarece "oferirea online a serviciilor guvernamentale şi afişarea verdictelor instanţelor pe Internet vor face serviciile publice mai eficiente".

Ambasadorul britanic şi-a inaugurat contul de Twitter miercuri, când, prin intermediul unui colind, acesta le-a urat românilor „Sărbători Fericite”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite