Politică

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Temele privind sistemul judiciar, legate de traiectoria europeană a ţării

1
2 Oct 2017 12:44:49
Autor: Radu Eremia
Cord Meier-Klodt. FOTO Sever Gheorghe
Cord Meier-Klodt. FOTO Sever Gheorghe

Temele actuale ce privesc sistemul judiciar sunt legate de „arhitectura politică“ a ţării şi, mai mult, de traiectoria europeană a României, a declarat, luni, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, la deschiderea anului universitar, la Facultatea de Drept din Capitală.

„Viaţa mea diplomatică, în această frumoasă ţară, a început în ianuarie. Am realizat că tot ce am trăit aici, în România, în ultima lună, este, probabil, cea mai bună dovadă a relevanţei, a relevanţei politice şi sociale a ceea ce veţi studia dumneavoastră. Mulţi dintre dumneavoastră s-ar putea gândi: 'omul acesta abordează un subiect delicat, va trebui să fie foarte diplomat.' Dar nu voi intra în niciun fel de detaliu. Nu vreau să iau o poziţie şi ştiu că, atunci când este vorba de teme atât de importante ce sunt discutate, în prezent, în ţară, există multe poziţii“, a declarat diplomatul german, citat de Agerpres
 
Cord Meier-Klodt a subliniat că temele legate de justiţie, din ianuarie, au încă ecou în prezent. „Cum spuneam, viaţa mea a început cu Ordonanţa 13 şi încă avem de-a face, în fiecare zi, într-un fel sau altul, cu aceste subiecte foarte importante“, a mai afirmat el.
 
Potrivit diplomatului, „aceste teme nu au de-a face doar cu sistemul judiciar, sunt foarte legate de arhitectura politică a acestei ţări". „Oricare ar fi opinia dumneavoastră, nu este vorba doar de arhitectura politică a ţării, ci de traiectoria europeană în întregimea sa“, a continua el.
 
Ambasadorul Germaniei a vorbit despre rolul partenerilor europeni ai României. „Noi, partenerii europeni, suntem «acţionari» în această situaţie. Putem exprima asta într-un mod foarte direct. Există mecanismul MCV. În acest cadru, există cooperarea cu partenerii europeni, cu speranţa ca foarte curând acest mecanism să se încheie", a conchis el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
2.10.2017, 20:21:18

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările