Politică

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul României în Israel Radu Ioanid şi-a început ieri mandatul. Ce i-a transmis preşedintele Reuven Rivlin

5
9 Jul 2020 12:27:42
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Amos Ben Gershom (GPO)
FOTO Amos Ben Gershom (GPO)

Pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, preşedintele Israelului Reuven Rivlin a primit scrisorile de acreditare din partea noilor ambasadori din România, Columbia, Grecia, Danemarca şi Argentina în Israel. Trimisul României, Radu Ioanid, şi-a început astfel oficial mandatul.

În timpul ceremoniei de prezentare a scrisorii de acreditare, preşedintele Israelului Reuven Rivlin a subliniat rolul important pe care Radu Ioanid l-a avut în crearea Muzeului Holocaustului din Washington, precum şi rolul din România în adoptarea definiţiei antisemitismului în timpul preşedinţiei International Holocaust Remembrance Alliance - IHRA.

„Apreciem nespus acest fapt, precum şi sprijinul României pentru Israel în forumurile internaţionale”, a adăugat preşedintele Israelului.

De cealaltă parte, Radu Ioanid a declarat că România este mândră să fie un lider în lupta împotriva antisemitismului şi a subliniat că e convins că, lucrând împreună, România şi Israel pot contribui la bunăstarea lumii. Ambasadorul a vorbit şi despre iniţiativa de a înfiinţa un muzeu dedicat istoriei evreilor din România, inclusiv a Holocaustului din ţară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

bios
9.07.2020, 12:52:38

Dusmanul asta al Romaniei, ticalosul asta a ajuns ambasador ? Ti se face scarba...

+2 (4 voturi)
d. prepeleaque
9.07.2020, 14:41:00

De ce ti se face scarba, pt ca a aratat ca armata si jandarmeria romana au omorat trei sute de mii de evrei romani la ordinul maresalului tau iubit ? 300 sute de mii de suflete, ba scarba. Dupa nemti suntem pe locul 2 la macelarit oameni fara aparare, ba scarba. Macar nemtii, nefiind opincari, au avut decenta sa recunoasca si sa ceara iertare, ba scarba.

-3 (3 voturi)
defu gabi
9.07.2020, 15:03:19

prepeleaque Mai studiaza istoria ca ai luat-o pe aratura... Armata germana a recunoscut si si-a asumat integral si oficial in 1958 crimele (pogromul) din Romania. Caz inchis. Orice alte tentative ale unor escroci din Romania de a castiga bani, adepti, ori "despagubiri" financiare pe aceasta tema dupa 1958, este o infractiune; pe deasupra e defaimat in mod murdar si fals poporul roman... Cred ca se puteau lua lejer masuri legale impotriva acestor specimene care, in scopuri pecuniare personale, genereaza artificial tensiuni intre romani si evrei...

+1 (1 vot)
Cristian saileanu
9.07.2020, 15:36:11

minti cu nerusinare, ovrei mincinos! voi, voi sunteti ucigasii romanilor! voi care ati inventat si pus in practica comunismul!

Mihai Popescu
9.07.2020, 15:32:56

Bravo nea Ioanid ! Vezi sa fii cuminte si mai ales ascultator.