Politică

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, discuţie cu consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA

1
5 Aug 2021 13:34:05
Autor: News.ro
Andrei Muraru, Ambasador SUA  FOTO: Inquam Photos / George Călin
Andrei Muraru, Ambasador SUA  FOTO: Inquam Photos / George Călin

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a discutat cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, subliniind importanţa întăririi securităţii Flancului Estic, inclusiv a consolidării posturii de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune.

Ambasada României în SUA arată, joi, că ambasadorul Andrei Muraru a participat, în urmă cu o zi, la o convorbire telefonică cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Preşedintelui SUA, alături de ambasadorii la Washington ai statelor din Formatul Bucureşti 9 (B9).

"În cadrul discuţiilor, Andrei Muraru a subliniat importanţa întăririi securităţii Flancului Estic, inclusiv a consolidării posturii de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune. Andrei Muraru şi-a exprimat speranţa că procesul de reevaluare a posturii globale a SUA va duce la o prezenţă militară americană consistentă pe Flancul Estic, inclusiv în România", precizează sursa citată.

Convorbirea consilierului pentru securitate naţională, Jake Sullivan, cu ambasadorii statelor din Formatul Bucureşti 9 (B9) a avut ca scop consultarea aliaţilor NATO cu privire la politicile şi activităţile SUA de interes pentru regiune. În cadrul convorbirii, Jake Sullivan i-a informat pe ambasadori despre aspecte privind securitatea energetică, în special Nord Stream 2, şi a oferit detalii privind relaţia SUA cu Federaţia Rusă.

Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. La summit-ul organizat în luna mai a acestui an la Bucureşti a participat (online) pentru prima dată un şef de stat american - Preşedintele SUA, Joe Biden.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
5.08.2021, 13:40:44

În Europa Centrală şi de Est există convingerea că SUA a părăsit regiunea şi a dat mână liberă Germaniei în relaţiile cu Rusia. Asta este deja o ameninţare teribilă pentru ţările din Est, amintirea pactului Ribbentrop-Molotov prin care Polonia şi România au pierdut 25% din teritoriu este încă vie. TOATE ţările din Est se zbat pentru a nu mai intra încă o dată în malaxorul Germania-Rusia. Dar SUA are planurile ei, prin China şi aiurea.....

-8 (8 voturi)
Modifică Setările