Politică

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul SUA, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate

24
17 Jan 2021 08:38:19
Autor: News.ro
Adrian Zuckerman FOTO Mediafax
Adrian Zuckerman FOTO Mediafax

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman afirmă, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei Stelian Ion, că România îşi continuă drumul pe o cale strălucită şi optimistă, concluzia sa fiind că ”a luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate, care încerca să fure speranţa şi viitorul generaţiilor de români”, iar ”statul de drept a fost consolidat în România”.

”România îşi continuă drumul pe o cale strălucită şi optimistă. Miercuri, împreună cu adjunctul meu, David Muniz şi cu Scott Kerin de la Departamentul de Justiţie am avut plăcerea şi onoarea profesională de a ne întâlni cu noul ministru al justiţiei, domnul Stelian Ion şi cu o parte din membrii de la conducerea echipei sale. A fost o întâlnire detaliată şi productivă, în care am discutat despre cooperarea extrem de solidă dintre măreţele noastre ţări, stadiul mai multor propuneri în curs de lucru şi despre noi iniţiative pe tema statului de drept. Sunt încrezător că Ministrul Ion va continua şi va construi plecând de la eforturile şi realizările incredibile ale fostului ministru al justiţiei Predoiu cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept. Ministrul Ion, în calitate de parlamentar, şi-a condus colegii în lupta împotriva forţelor corupţiei şi a militat pentru consolidarea statului de drept. În calitate de ministru al justiţiei, aşa cum îl cunosc, va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua această luptă”, afirmă diplomatul într-o declaraţie făcută publică sâmbătă de Ambasada SUA.

Adrian Zuckerman aminteşte că România şi Statele Unite au o legătură incredibil de puternică şi specială.

”În timpul întrevederii noastre, am reiterat această legătură şi angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura că infracţiuni precum crima organizată, corupţia endemică, traficul de persoane şi infracţiunile legate de drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi tolerate în România”,  declară el.

Ambasadorul SUA la Bucureşti subliniază că standardele „toleranţă zero” la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu şi Ministrul Vela continuă să fie aceleaşi standarde aplicate şi de Ministrul Bode şi Ministrul Ion.

”Îi aplaud pentru acest lucru. A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate, care încerca să fure speranţa şi viitorul generaţiilor de români. Statul de drept a fost consolidat în România şi în continuare viitorul său este unul strălucit”, este concluzia sa.

Zuckerman se declară impresionat, în urma mai multor întrevederi cu membri ai guvernului din noua coaliţie, de cooperarea dintre ministere şi continuitatea perfectă a iniţiativelor anterioare.

”România şi Statele Unite sunt cele mai bune prietene; mi-a făcut plăcere să reiterez, în faţa Ministrului Ion, angajamentul nostru de a sta umăr la umăr cu poporul român, pe calea progresului”, conchide diplomatul american.

Adrian Zuckerman îşi încheie misiunea la Bucureşti, la un an de la premuarea mandatului, în decembrie 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Maximus Livius
17.01.2021, 08:47:11

Ce bine ar fi sa fie asa......

+6 (6 voturi)
Haram Nelu
17.01.2021, 08:51:15

Domnule manager Martinescu de la Maternitatea Elena din Doamna din Iași va rugam sa ne dati salariile pt luna Decembrie 2020. Avem rate la banci si datorii care nu suferă aminare. Va rugam mult ! Dvs ca manager nu stați in salariu când aveti 20.000 lei lunar plus alte beneficii . Semneaza un salariat .

0 (10 voturi)
Lica Mosu
17.01.2021, 09:28:47

@ Maxi... S-a întâlnit Adrian cu Ion și au... stabilit... Serios?!

+3 (7 voturi)
Lica Mosu
17.01.2021, 09:34:03

@ News ... Ha, ha, ha !! ,,A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate” ?! Hait, i-am prostit pe români, la alegeri , acu i-am prostit și pe... americani !! PS Doar pe... unul !!!

+2 (8 voturi)
Ţepeş
17.01.2021, 09:54:33

Lica Mosu "A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate"? Da, dar pentru asta vor trebui depolitizate toate structurile statului. Cum se face asta? Păi în loc de pesediști se pun în funcții peneliști, și gata depolitizarea. Așa că va începe o nouă domnie a ... . Completați voi pe linia punctată.

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările