Ana Birchall, acuzaţii dure referitoare la proiectul Alinei Gorghiu: „Un OUG 13, ascuns şi mai grav”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a criticat  dur proiectul de lege iniţiat de senatoarea PNL Alina Gorghiu, prin care era permisă închisoarea la domiciliu, pe care l-a catalogat drept „un OUG 13, ascuns şi mai grav”.

„Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei? Falsuri în înscrisuri? Infracţiuni electorale? Constituirea unui grup infracţional organizat? Infracţiunile contra sănătăţii publice, inclusiv cele nou introduse în Codul penal pentru prevenirea răspândirii coronavirusului? Serios? Pentru cine se vrea a fi această lege? Nu e ca şi cum celelalte infracţiuni prevăzute acolo ar fi mai puţin grave, dar le-am ales ca exemplu pe cele care se referă la flagelul care ne macină de ani buni şi care se numeşte CORUPŢIE! Acestea sunt infracţiunile cărora li se aplică proiectul de lege propus de d-na Alina Gorghiu, dacă trece", a declarat Ana Birchall.

Fostul ministru a opinat că este un proiect aberant şi va vota împotriva acestuia, "indiferent ce interese voi deranja prin acest lucru".

Iniţiativa liberalei Alina Gorghiu - care le-ar permite infractorilor condamnaţi la pedepse de până la 7 ani de închisoare să poată să-şi ispăşească pedeapsa la domiciliu - a trecut deja de Senat, iar acum merge la vot final în Camera Deputaţilor.

„Tabelul detaliat ca să se vadă clar aberaţia şi monstruozitatea acestei propuneri legislative! Un OUG 13, ascuns şi mai grav", a conchis Ana Birchall, fiind prezentat un tabel cu pedepsele pentru care s-ar aplica legea.

Pedepse proiect Alina Gorghiu
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite