Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost excluşi din PSD. Firea i-a luat, în zadar, apărarea lui Guşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Ana Birchall FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost exluşi marţi seară din PSD, în urma unei decizii luate în interiorul CEx. Gabriela Firea i-a luat apărarea lui Guşă, care a stat doar două săptămâni în PSD, dar în zadar.

Măcel în CEX-ul PSD. Viorica Dăncilă i-a reproşat lui Claudiu Manda că a jignit-o. Lia Olguţa Vasilescu, soţia lui Claudiu Manda, a protestat prin demisie: nu mai e şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă. Liderul PSD a început să plângă şi a ameninţat că renunţă la candidatură. Şedinţa s-a întrerupt. Viorica Dăncilă a plecat din sală. Claudiu Manda, după ea. După o discuţie între patru ochi, cei doi au revenit în sală.

În aceeaşi şedinţă s-a mai decis apoi excluderea Anei Birchall din PSD pentru că nu a respectat agenda partidului cât timp a condus Ministerul Justiţiei. Odată cu aceasta a fost exclus şi Cozmin Guşă, după numai două săptămâni petrecute printre rândurile social-democraţilor. Gabriela Firea i-a luat apărarea acestuia din urmă, dar în cele din urmă a fost inutil.

Pe 28 octombrie, preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a publicat luni pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare alături de Paul Stănescu şi Cozmin Guşă, fiind pus mesajul „Reuşim împreună”. Ulterior, Dan Tudorache a publicat şi o fotografie cu cererea de adeziune a lui Cozmin Guşă, în care se vede că aceasta a fost semnată la 28 octombrie 2019.

O zi mai târziu, mai mulţi membri PSD au criticat decizia, printre aceştia numârându-se Olguţa Vasilescu sau Eugen Teodorovici.

 „Îmi e greu să stau în partid cu un om care a dat cu sete în partid să ajungă la acel scor la europarlamentare. Şi eu am fost suprinsă. Probabil a fost decizia primarului de la sector 1 şi a domnului Stănescu”, a declarat Olguţa Vasilescu într-o intervenţie la Antena 3.

„Îmi plac curvele, dar nu în politică”, a afirmat şi Eugen Teodorovici, în urmă cu două săptămâni.

Cozmin Guşă a mai fost în PSD. În perioada 2001-2003 a fost secretar general al formaţiunii, fiind un apropiat al fostului premier Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite