Ana Birchall, întâlnire cu reprezentanţii companiilor româneşti participante la evenimentul Select USA 2018, la Ambasada României din Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada României la Washington a organizat, joi, o recepţie oficială cu ocazia vizitei în Statele Unite ale Americii a vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi a prezenţei reprezentanţilor companiilor româneşti la Summit-ul Select USA 2018 dedicat atragerii de investiţii în Statele Unite ale Americii.

 Vicepremierul Ana Birchall a subliniat succesul noii sesiuni de Dialog Strategic anual dintre România şi SUA, care a avut loc la începutul săptămânii la Bucureşti, coprezidată alături de asistentul secretarului de stat pentru Europa, Wess Mitchell. De asemenea, oficialul român a reiterat angajamentul ambelor părţi de aprofundare şi dezvoltare a Parteneriatului Strategic, în special pe dimensiunea economică, dând exemplu şi interesul puternic al companiilor româneşti de a fi prezente pe piaţa americană, în condiţiile în care delegaţia oamenilor de afaceri prezentă la Summit-ul Select USA a fost, cu cei 43 de reprezentanţi, cea mai mare din Europa şi a cincea la nivel global.

Matthew Palmer, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa a apreciat că România beneficiază de resurse energetice consistente, iar în colaborare cu companiile americane sunt făcute noi descoperiri. Printr-o exploatare judicioasă a acestor resurse şi extinderea inter-conexiunilor regionale sub egida Iniţiativei celor Trei Mari, România are perspectiva de a deveni un pilon al securităţii energetice în Europa Centrala şi de Sud-Est.

Ambasadorul României, George Cristian Maior, a salutat intensificarea dialogului strategic şi mai ales acţiunile concrete de consolidare a acestuia pe dimensiunea economică.

La eveniment au participat oficiali ai Departamentului de Stat în frunte cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Europa, Matthew Palmer, ai Departamentului Comerţului, ai Casei Albe, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, reprezentaţi ai companiilor americane care desfăşoară activităţi în România, experţi din mediile de gândire şi reflecţie din Washington, precum şi o delegaţie a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite