Politică

articolul anterior articolul urmator

Ana Birchall, reacţie după delegarea atribuţiilor din MJ secretarului de stat: Decât aşa secretar de stat mai bine să nu ai niciunul

7
22 Jan 2021 11:00:19
Autor: Andreea Ghiorghe
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO: gov.ro
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO: gov.ro

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, a declarat vineri că nu este de acord cu delegarea principalelor atribuţii din Ministerul Justiţiei. Birchall spune că toate atribuţiile ar trebui să îi revină exclusiv ministrului, aşa cum s-a întâmplat în mandatul său. Reacţia sa vine după ce actualul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, şi-a delegat atribuţiile către secretarul de stat, Alexandru Dimitriu.

Fostul ministru a susţinut că atribuţiile şi dreptul de semnătură pentru direcţii cheie, precum direcţia de avizare şi direcţia de elaborare ar trebui să fie întru totul responsabilitatea ministrului.

„Eu nu sunt de acord cu delegarea atribuţiilor şi a dreptului de semnătură pentru o direcţie cheie şi atât de importantă cum este, de exemplu, direcţia de avizare care, alături de direcţia de elaborare, ar trebui să rămână în directă coordonare şi responsabilitate a ministrului! Din punctul meu de vedere, atribuţiile unor direcţii cheie din minister NU ar trebui delegate niciunui secretar de stat ci ar trebui să fie asumate direct şi personal de ministru (inclusiv dreptul de semnătură)! Pentru cine nu ştie, la direcţia de avizare vin spre analiză şi avizare majoritatea actelor normative/ proiectelor de legi care intră în şedinţele de guvern plus iniţiative legislative ale parlamentarilor!” a spus aceasta într-o postare pe Facebook.

În plus, Ana Birchall a adus în discuţie şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC), propunând reformarea şi transformarea acesteia într-o direcţie a Ministerului Justiţiei, pentru a putea gestiona eficient posibile infracţiuni în procesul de acordare a cetăţeniei române.

„Cât despre Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC), aşa cum am propus şi în raportul întocmit după controlul efectuat la ANC (când am descoperit posibile infracţiuni în acordarea cetăţeniei române) părerea mea este că ANC ar trebui restructurată şi transformată în direcţie în cadrul MJ... aşa s-ar maximiza şi folosi mult mai bine resursele umane, logistice şi financiare...plus s-ar pune capăt unor „reţele" care sunt acum inclusiv în vizorul DNA urmare a raportului semnat şi asumat de mine!” a mai adăugat ea.

Conchizând, Ana Birchall a amintit că în mandatul său nu a avut un secretar de stat, afirmând că Alexandru Dimitriu „nu are ce căuta în Ministerul Justiţiei”.

„Nu mai reiau aici ce am scris într-o altă postare despre acest domn secretar de stat care din punctul meu de vedere NU are ce căuta în MJ! Decât aşa secretar de stat mai bine să nu ai niciunul, aşa cum a fost în mandatul meu... şi MJ-ul a funcţionat şi a funcţionat foarte bine deşi semnam eu TOATE documentele!” a încheiat fostul ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion şi-a delegat joi cele mai importante atribuţii către noul secretar de stat Alexandru Dimitriu, fost asociat al casei de avocatură a lui Gheorghe Piperea şi fost concurent la show-ul „Vara ispitelor”, unde a ajuns în centrul atenţiei prin comportamentul jumătăţii sale, Cosmina Păsărin.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

An Analog Guy In A Digital World
22.01.2021, 11:12:22

Haideti, doamna Birchall, ca nu-i frumos sa vorbiti astfel dupa ce-ati inghitit toti gugustiucii, papagalii si nataraii adusi de PSD langa dumneavoastra, pe vremea cand erati ministru al Justitiei! Atunci de ce nu ati protestat in public? Simplu: pentru ca va urmati sarcinile trasate de cei care v-au plantat acolo. Acum, libera de sarcina ordinului de a tacea si ai inghiti, veniti sa ne dati lectii despre verticalitate, integritate si justa apreciere a situatiei. Frumos, doamna Birchall, frumos de tot! Da, meritati felicitari pentru ca ati reusit sa faultati asaltul PSD asupra Justitiei, dar daca tot nu mai sunteti pe baricade atunci cum se explica pozitia dumneavoastra de astazi? Sa fie pentru ca sunteti in continuare omul celor care muta pioni pe tabla de sah? Nu e nevoie sa raspundeti cu voce tare, clipiti de doua ori si venim sa va salvam, intelegand ca in ciuda intelectului net superior, atunci cand trebuie sa jucati un rol ridicol, sunteti in aceasi pozitie ingrata precum analfabeta de Dancila, ca asa-i in fotbal, asa-i in politica si asa-i intr-o societate controlata de servicii.

+2 (4 voturi)
Gyuse Bogdan
22.01.2021, 11:13:48

Bolsevica Ana Birchall, se viseaza in poala lui Geoana. Traieste o angoasa existentiala, neglijata fiind de tutari, securici si admiratori ai promiscuitatii. Duduca uita ca, tovarasul bolsevic Stelian Iona s-a autodeclarat handicapat. Drept urmare, cu handicap multiplu fiind ministrul, intrucat detine si un handicap de penal in functie publica, a tinut sa-si delege parte din atributii. Asta ca un semnal de bun management a indicatiilor primite de la comunista tortionara Macovei. Acum, pentru ca bolsevica Birchall sa reintre in gratiile marxistilor, ar fi bine sa o contacteze pe comunista tortionara Macovei. Sa se intereseze cand tortionara Macovei are programata o sesiune de sarituri de la trambulina in apa inghetata si, sa participe si Birchall la exercitiul tortionarei comuniste. In spiritul eticii si echitatii comuniste, tot inainte tovarasi! :))))))))))

-10 (10 voturi)
G M
22.01.2021, 11:16:43

La ce-a mai vrut să fie Ministrul Justiției dacă nu e în stare să-și facă treaba ? Și-a delegat atribuțiile, el rămânând să semneze doar pentru ridicarea salariului ?

+3 (3 voturi)
mircea miricioiu
22.01.2021, 11:47:31

astep cu nerabdare pozitia lui catu si, neaparat, nominalizarea rapida a celui pe care catu il va imputernici sa semneze si sa lucreze in locul lui. asa a fost permanent. romanii au trait bine, au muncit si s-au evidentiat prin .... reprezentanti. macar daca alegeam niste nemti sau elvetieni sa ne reprezinte ca daca vii cu de-alde dimitriu abia scapat de la circurile televiziunilor, am pus-o. iohanise, tu care ai asigurat cel putin jumatate din voturile peneleului, cred ca asta ai si vrut. acum chiar ca ai guuvernul tau.

-9 (9 voturi)
costica cova
22.01.2021, 12:37:52

Stelian Ion numește pe unul ca să-i țină pixul , tovarășul Drulă plînge că el nu poate să termine un drum de 20km întru-un an , contabilul de la sănătate , Voiculescu se plînge că nu se fac teste și mai nou , tovarășul Ghinea zice că el decide în materie de banii care vor veni de la UE pentru că are mustață......să te crucești nu alta .....Păcălicii ăștea ore știu de ce sînt acolo . În campania electorală erau cei mai deștepți , cei mai competenți , cei mai cinstiți și iată acum de ce sînt capabili....Domna Dragu vrea o singură cameră.....așa a visat domnia sa.....Cred că USL este foarte aproape ...pur și simplu nu poți face treabă cu păcălicii ăștea...

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările