Ana Birchall, reacţie după delegarea atribuţiilor din MJ secretarului de stat: Decât aşa secretar de stat mai bine să nu ai niciunul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, a declarat vineri că nu este de acord cu delegarea principalelor atribuţii din Ministerul Justiţiei. Birchall spune că toate atribuţiile ar trebui să îi revină exclusiv ministrului, aşa cum s-a întâmplat în mandatul său. Reacţia sa vine după ce actualul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, şi-a delegat atribuţiile către secretarul de stat, Alexandru Dimitriu.

Fostul ministru a susţinut că atribuţiile şi dreptul de semnătură pentru direcţii cheie, precum direcţia de avizare şi direcţia de elaborare ar trebui să fie întru totul responsabilitatea ministrului.

„Eu nu sunt de acord cu delegarea atribuţiilor şi a dreptului de semnătură pentru o direcţie cheie şi atât de importantă cum este, de exemplu, direcţia de avizare care, alături de direcţia de elaborare, ar trebui să rămână în directă coordonare şi responsabilitate a ministrului! Din punctul meu de vedere, atribuţiile unor direcţii cheie din minister NU ar trebui delegate niciunui secretar de stat ci ar trebui să fie asumate direct şi personal de ministru (inclusiv dreptul de semnătură)! Pentru cine nu ştie, la direcţia de avizare vin spre analiză şi avizare majoritatea actelor normative/ proiectelor de legi care intră în şedinţele de guvern plus iniţiative legislative ale parlamentarilor!” a spus aceasta într-o postare pe Facebook.

În plus, Ana Birchall a adus în discuţie şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC), propunând reformarea şi transformarea acesteia într-o direcţie a Ministerului Justiţiei, pentru a putea gestiona eficient posibile infracţiuni în procesul de acordare a cetăţeniei române.

„Cât despre Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC), aşa cum am propus şi în raportul întocmit după controlul efectuat la ANC (când am descoperit posibile infracţiuni în acordarea cetăţeniei române) părerea mea este că ANC ar trebui restructurată şi transformată în direcţie în cadrul MJ... aşa s-ar maximiza şi folosi mult mai bine resursele umane, logistice şi financiare...plus s-ar pune capăt unor „reţele" care sunt acum inclusiv în vizorul DNA urmare a raportului semnat şi asumat de mine!” a mai adăugat ea.

Conchizând, Ana Birchall a amintit că în mandatul său nu a avut un secretar de stat, afirmând că Alexandru Dimitriu „nu are ce căuta în Ministerul Justiţiei”.

„Nu mai reiau aici ce am scris într-o altă postare despre acest domn secretar de stat care din punctul meu de vedere NU are ce căuta în MJ! Decât aşa secretar de stat mai bine să nu ai niciunul, aşa cum a fost în mandatul meu... şi MJ-ul a funcţionat şi a funcţionat foarte bine deşi semnam eu TOATE documentele!” a încheiat fostul ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion şi-a delegat joi cele mai importante atribuţii către noul secretar de stat Alexandru Dimitriu, fost asociat al casei de avocatură a lui Gheorghe Piperea şi fost concurent la show-ul „Vara ispitelor”, unde a ajuns în centrul atenţiei prin comportamentul jumătăţii sale, Cosmina Păsărin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite