Politică

articolul anterior articolul urmator

Ana Birchall susţine că a fost ţinta unei tentative de asasinat din cauza Secţiei Speciale pentru magistraţi: M-au ameninţat din politică şi mediul privat

38
4 Jun 2020 09:43:51
Autor: Dan Anghel
Ana Birchall s-a opus înfiinţării Secţiei Speciale pentru procurori
Ana Birchall s-a opus înfiinţării Secţiei Speciale pentru procurori

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, a susţinut, la Realitatea PLUS, că maşina sa, în care se aflau soţul şi fiul ei, a fost accidentată suspect anul trecut, exact în perioada în care s-a opus înfiinţării Secţiei Speciale pentru procurori, spre nemulţumirea PSD.

Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva.

Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a spus fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, invitată de Mădălina Dobrovolschi în emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS.

”Au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor.

Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a declarat Ana Birchall. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Basarab Peruca
4.06.2020, 10:00:30

Alta secatura in care a inflorit brusc constiinta si a inceput sa ii scuipe pe aia cu care initial fura. Zici ca suntem la gradinita. De fapt pentru un copil de gradinita ai intelegere, dar pentru cineva trecut de 30 de ani, cu experienta de viata, educat si-asa mai departe, nu ai ce intelgere sa ai. E ca in cazul Ponta, cand a inceput sa atace PSD iar presa il cita cu toata inima. La fel si cu Birchall.

-8 (22 voturi)
Ionel Marcu
4.06.2020, 10:10:55

Eu spun că trebuie să-i mulțumim Anei Birchall pentru rezistența ei împotriva încălecării totale a Justiției de către Dragnea și mafia sa, ea a fost cam singurul social-democrat de factură europeană, cu adevărat democrat. Restul erau și sunt uneltele mafiei economice și politice grupate în jurul PSD, milionari îmbogățiți din banii statului care susțineau cu toate forțele lupta PSD împotriva Justiției, pentru conservarea privilegiilor lor, a averilor furate și a libertății lor.

+9 (17 voturi)
Herr Hoher
4.06.2020, 10:22:06

Daca ar fi avut "rezistenta" si in cazul "incalecarii" de catre domnul Jioana prin parcari la drum de seara, eheeeeiiiii.

-9 (15 voturi)
Tepes
4.06.2020, 10:36:48

Ionel Marcu Da, așa e. A încălecat Dragnea justiția de a ajuns la închisoare. Asta da încălecare. Apropo de justiție, ce mai face DNA? Nu mai decapează pe nimeni? Ceva arestări în direct, spectacol, nimic? Ce mișto era când membrii guvernului stăteau la coadă la DNA. Sigur că nu s-a finalizat cu dosare penale, dar era un circ superb. A, da, și asta se întâmpla când Dragnea călărea justiția.

-6 (14 voturi)
ntmarcel4
4.06.2020, 10:28:32

dincolo de alte considerente orale, pare un profesionist adevarat !

-6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (38)