Analiză la ministerul Finanţelor privind posibilele modificări fiscale. Ciucă: Anul acesta nu vom avea taxe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul Romaniei

Premierul României a anunţat că ministerul Finanţelor a demarat o analiză, care se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni, privind o optimizare a sistemului fiscal. Nicolae Ciucă a precizat că sistemul de impozitare nu va fi modificat pe parcursul acestui an.

"PNL consideră foarte importantă susţinerea mediului de afaceri. Dialogul şi asigurarea predictibilităţii şi a încrederii între mediul de afaceri şi guvern poate să produca efecte pozitive. Am stablit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată şi dezbatută cu reprezentanţi instituţiilor de specialitate, ai mediului de afaceri, cu reprezentanţii întregului mediu asociativ. Vom căuta ca prin masurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi sau alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care e contextul în care ne desfăşurăm activitatea. Odată ce la Ministerul Finanţelor se va finaliza această analiză, vom anunţa si masurile", a declarat premierul României.

Nicolae Ciucă a menţionat că termenul de analiză este de două săptămâni, aceasta fiind urmată de dezbateri. Întrebat dacă vor exista modificări de la 1 iunie, aşa cum a anunţat Marcel Ciolacu, premierul a precizat: "Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Noi trebuie să găsim acele soluţii prin care să realizăm acea optimizare fiscală. Nu putem discuta astăzi de taxe care să vină peste noapte şi să impacteze negativ asupra planurilor de business".

Cu privire la posibilitatea de creştere a pensiilor, prim-ministrul a menţionat că o astfel de măsură nu poate fi luată imediat.

"Putem discuta despre orice măsură după ce avem o analiză la finele primului semestru", a declarat Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite