Anca Dragu, chemată de liberali în Parlament pentru a da explicaţii referitoare la Codul Fiscal, pe 19 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că liberalii o invită în Parlament pe Anca Dragu, ministrul Finanţelor, peste două săptămâni, pentru a explica problemele pe care le are România din punct de vedere al respectării deficitului bugetar şi situaţia exactă în domeniul fiscalităţii.

„Mă bucur că doamna ministru a Finanţelor a clarificat faptul că Ministerul Finanţelor nu are de gând să modifice Codul fiscal, mai ales prin ordonanţă de urgenţă. În acelaşi timp, trebuie să atenţionez pe prim-ministru că este nevoie să le solicite tuturor miniştrilor în această perioadă de campanie electorală, până la sfârşitul mandatului, să se abţină să mai iniţieze orice fel de proiect de lege sau de ordonanţă care să aibă ca obiect modificarea Codului fiscal”, a declarat liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu. 

Liberalul a precizat că, în conformitate cu Tratatul fiscal, Codul fiscal nu poate fi modificat cu 6 luni înainte de începerea exerciţiului financiar. „În consecinţă, orice intenţie în această perioadă, fie din partea unui minister, fie din partea unui parlamentar sau grup parlamentar este un gest necugetat şi nelegal. Fac apel şi către grupurile parlamentare să se abţină de la a promova iniţiative care au ca scop modificarea fiscalităţii. Cred în continuare că trebuie, dar în acelaşi timp să nu-l criticăm numai de dragul de a-l critica”, a spus Nicolăescu.

Liderul deputaţilor liberali a anunţat că săptămâna viitoare liberalii vor cere în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor invitarea ministrului Finanţelor la „Ora Guvernului” din data de 19 septembrie.

„În acest moment, putem doar să constatăm că este vorba doar de o inflamare a spaţiului public cu teme electorale de către PSD, teme pentru care nu există temei legal, aşa cum este cazul presupuselor modificări aduse Codului fiscal, în sensul creşterii CAS-ului angajatului. PSD, prin personajele aflate încă în puncte cheie la nivelul aparatului administrativ central, creează telenovele fiscale“, a completat liderul deputaţilor liberali. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite