Politică

articolul anterior articolul urmator

Anca Dragu: Nu am fi vrut să existe miercuri dimineaţa. Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost un gest unilateral

11
18 Apr 2021 12:50:27
Autor: News.ro
Anca Dragu/ Facebook
Anca Dragu/ Facebook

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (PLUS), a declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost un gest unilateral al premierului Florin Cîţu şi că ar fi vrut să nu existe momentul de miercuri dimineaţă. Dragu este de părere că este nevoie de o discuţie serioasă în cadrul coaliţiei de guvernare, despre care a subliniat că ”nu vorbim la trecut”.

„Nu vorbim la trecut, vorbim la viitor şi ştiţi bine că am făcut eforturi în decembrie să punem la punct această coaliţie de guvernare. Am lucrat foarte mult la program, fiecare dintre cele trei partide ce compun coaliţia. Am venit cu un guvern, cu un program şi am început implementarea programului. Avem o sincopă, dar... S-a tot folosit termenul de criză politică. Eu sunt economist. În economie, o criză înseamnă ceva profund, ceva care durează foarte mult timp, în care se pierd locuri de muncă, ai creştere economică negativă, deci e ceva puternic. Nu mă simt confortabil să spun că e criză politică ce se întâmplă acum. Dar, într-adevăr, avem, ne-am trezit cu această situaţie total neplăcută în care premierul l-a demis pe unul dintre miniştri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Şi a fost un gest unilateral, fără discuţie, dincolo de orice limită şi de orice dialog firesc în cadrul coaliţiei”, a declarat Anca Dragu, la Prima TV, duminică.

Întrebată dacă există un dialog între premierul Florin Cîţu şi miniştrii USR PLUS, Anca Dragu a subliniat că miniştrii de la USR PLUS au participat la şedinţa de guvern.

„Miniştrii USR PLUS au fost la şedinţa de guvern tocmai pentru că am analizat situaţia în care ne aflăm şi am considerat că trebuie să dăm acest mesaj de responsabilitate. Este un gest de responsabilitate. Desigur, te poţi uita la fiecare gest din diferite unghiuri şi poţi specula, dar decizia de a participa la şedinţa de guvern, de a continua activitatea la Guvern a fost una, insist, de responsabilitate. Faptul că au mers la şedinţă arată angajamentul pe care îl au miniştri noştri pentru guvern şi coaliţie. Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor şi la dialog. Nu am fi vrut să existe miercuri dimineaţa. În acest moment noi spunem că, din păcate, nu putem avea încredere în premierul Cîţu. Pe de altă parte, coaliţia ar trebui să continue activitatea. Vrem să începem să discutăm. Conceptul de dialog, de negociere, de masa discuţiilor, sunt concepte ce trebuie să existe în spaţiul politic, să existe mai des. Nu e vorba de înţelegeri pe sub masă, e vorba de un dialog cu reguli clare”, a declarat Anca Dragu.

Întrebată, de asemenea, dacă gestul de a participa la şedinţa de guvern nu înseamnă şi că USR PLUS dă înapoi, Dragu a explicat: ”Faptul că ne comportăm responsabil nu trebuie confundat cu slăbiciunea”.

De asemenea, Anca Dragu a declarat că nu a văzut vreo evaluare făcută lui Vlad Voiculescu, în calitate de ministru al Sănătăţii şi nu a auzit explicaţii din partea premierului Florin Cîţu.

„Am avut în coaliţie o discuţie cu o săptămână în urmă şi ştiţi că după şedinţa de săptămâna trecută liderii coaliţiei au ieşit cu mesaje de susţinere atât pentru ministrul Sănătăţii, Voiculescu, cât şi pentru coaliţie. A fost o discuţie la nivelul coaliţiei care s-a terminat cu un acord pozitiv. A doua zi a fost încălcat. Violenţa acestui gest ne-a mirat şi cumva a forţat şi reacţia noastră”, a mai declarat preşedintele Senatului. 

Anca Dragu crede că ordinul semnat de Vlad Voiculescu ”nu era un element care să schimbe regulile jocului”.

„Nu am auzit explicaţii din partea premierului cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. Mi-ar fi greu să speculez, cred că tot pe surse s-au mai scurs informaţii, păreri, impresii, cum că ar fi o tensiune între ei. Dar noi nu am văzut o evaluare asupra activităţii ministrului Voiculescu. Nu aş putea să spun ce a dus la această demitere. Cu siguranţă acel ordin mi se pare un pretext slab. Este vorba de un ordin care a fost discutat în CNSU este un ordin care stablea nişte criterii, în niciun caz nu băga vreo localitate în carantină. Erau criterii care la nivelul CNSU ar fi trebuit a fi folosite atunci când se evalua dacă o localitate ar trebui să fie în carantină sau nu. Nu era un element care să schimbe regulile jocului”, a declarat Anca Dragu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Maximilian Musat
18.04.2021, 12:56:50

Ana draga politica ne omoara,sunt atatea de facut si voi omorati timpul cu ciorovaieli politice sau asta va este planul...legi reparate,hoti la puscarie,politisti devotati si corecti cei ce incalca legile sa raspunda etc...nu cadeti in ridicol!

+2 (4 voturi)
Matrics Gigescu
18.04.2021, 13:19:50

Ați uitat in 2019 când incompetenta aia de Dancila a fost trimisa acasă cum s-a comportat USR cruce? Că ei participă la guvernare dar nu se bagă, ca n-au condiții, n-au majoritate în parlament așa cum merită ei. Au venit alegerile, abia au tras de un 15% , fără sa fi fost în linia întâi a guvernării ca PNL. Acum tot ei sunt cu gura mare apărând cel mai incompetent ministru al lor. Am impresia ca USR-SECURITATE este copilul PSD făcut cu AUR.

+4 (8 voturi)
muresan anna
18.04.2021, 13:08:14

Cand un ministru sta mai mult pe facebook, pierzand vremea in dispute aiurea, la ce sa te astepti? Oamenii sunt nemultumiti, este pandemie, sunt restrictii, sunt convulsii. Un om intelept stie cum sa se comporte, pe cand domnul Voiculescu a ales sa se comporte imatur. Si la fel procedeaza si dupa ce a fost demis. Cui folosesc aceste dispute? In niciun caz tarii!

+2 (4 voturi)
Maximilian Musat
18.04.2021, 13:13:31

Pai alesii neamului au si ei slabiciunile lor,Dragnea pleca acasa sdin sedinte pentru a urmari Suleiman Magnificul...ii placeau haremurile!

0 (2 voturi)
eu doar constat
18.04.2021, 13:18:36

Mi-au atras atentia din declaratia dnei Dragu urmatoarele, citez: "Am avut în coaliţie o discuţie cu o săptămână în urmă şi ştiţi că după şedinţa de săptămâna trecută liderii coaliţiei au ieşit cu mesaje de susţinere atât pentru ministrul Sănătăţii, Voiculescu, cât şi pentru coaliţie. A fost o discuţie la nivelul coaliţiei care s-a terminat cu un acord pozitiv. A doua zi a fost încălcat." Ceva nu se pupa! Oare de ce intelegerea de ieri a cazut a doua zi? Imi inchipui ca la intelegerea de ieri a participat si Catzu, deci si el a fost de acord. Un singur element, de fapt decisiv in toata politica dreptei, este mereu ignorat, sau poate evitat. Klaus! Intelegerea din coalitie s-a facut fara participarea lui Klaus, care a zis "VETO!". Cred ca Klaus a semnat Decretul de revocare a lui Vladutz si l-a trimis lui Catzu, ca sa scrie si el solicitarea catre Presedinte si sa le trimita la Monitorul Oficial in aceeasi zi. Si-a dat seama de pericolul pe care il prezinta Vladutz in guvern si n-a acceptat mentinerea lui, chiar cu riscul unei crize majore. Si a avut totala dreptate. Si, va asigur, ca tot ce se intampla acum cu USR-ul, nu-i decat zgomot de fond. Asa zisele "conditii" pe care le pune sunt inexistente, doar pentru a parea ca se lasa greu, dar ordinul Führerului este clar si nu se discuta. Oricum, dna Dragu este prima din tabara rasculata, care are cuvinte masurate cu grija si rezonabile.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările