Politică

articolul anterior articolul urmator

Anca Dragu: „Remanierea membrilor Guvernului se va face colegial, doar cu acordul formaţiunilor din Coaliţie

9
20 Apr 2021 23:50:33
Autor: Lucaniuc Florentin
Imagine/Facebook
Imagine/Facebook

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, membru USRPLUS, spune că, după noile reguli negociate în coaliţia de guvernare, decizia remanierii nu va mai aparţine strict premierului, ci se va face de comun acord cu cei din coaliţie.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), a declarat, marţi, că acordul la care s-a ajuns între formaţiunile Coaliţiei guvernamentale are în vedere că "dialogul şi spiritul colegialităţii sunt elemente esenţiale şi de neocolit", iar deciziile politice majore, inclusiv cele legate de remanierea membrilor Guvernului, se vor lua colegial, cu acordul partidelor din Coaliţie.
 
"Coaliţia este singura şansă pentru redresarea României şi de aceea mergem mai departe aşa cum ne-am asumat de la bun început. Am ajuns la un acord în interiorul Coaliţiei, unul în care dialogul şi spiritul colegialităţii sunt elemente esenţiale şi de neocolit. Potrivit actului adiţional la Acordul de guvernare semnat astăzi, deciziile politice majore, inclusiv cele legate de remanierea membrilor Guvernului, se vor lua colegial, cu acordul formaţiunilor din Coaliţie, iar responsabilitatea politică se va asuma împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor Coaliţiei şi a prim-ministrului", a afirmat Anca Dragu într-o postare pe pagina sa de Facebook.
 
Ea a arătat şi că "transparenţa nu rămâne o excepţie, ci o regulă" pentru mai departe.
 
"Vom continua să lucrăm pentru îndeplinirea priorităţilor României în lupta cu pandemia şi pentru redresarea economică. USR PLUS rămâne consecvent angajamentelor luate în faţa românilor de a duce la îndeplinire toate reformele asumate în programul de guvernare şi mâine va înainta o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii. În tot acest timp, transparenţa nu rămâne o excepţie, ci o regulă!", a mai evidenţiat preşedintele Senatului.
 
Liderii formaţiunilor din Coaliţie au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Capelin Amar
21.04.2021, 00:13:50

Bravo tanti Dragu! Ați făcut o nouă Constituție. Vasăzică ați acordat dreptul de veto fiecărui membru al coaliției. Dacă unul nu-i de acord cu schimbarea unui ministru, pe PM Câțu îl apucă bâțu că nu mai poate decide singur. Interesantă această democrație mai originală decât a lu' taica Ilici. Și autoritatea PM unde este? L-ați transformat într-o fantoșă jalnică umblătoare pe culoarele Palatului Victoria. Dacă era Orban prim-ministru credeți că accepta asemenea înjosire și emasculare a puterilor executive? Parșiv a jucat Orban dacă a aprobat o astfel de regulă care să-l facă mai obedient și mai mititel ca anvergură politică pe Câțu, că prea și-o luase în cap și nu mai asculta de poruncă. Acum, PM Câțu trebuie să-i bată sfios la ușă lui Cioloș și să-i ceară cu umilință iertare și să recunoască sincer că într-adevăr a devenit un "zombie politic" așa cum l-a botezat Drulă. Vax guvern, fâss coaliție, ciuciu reforme.

0 (4 voturi)
Codruta Presedinte!
21.04.2021, 00:44:12

@Capelin Amar Germania, Spania, Franta, Italia, Belgia, Elvetia, Suedia, Finlanda si multe alte democratii sunt guvernate de coalitii. Zi-mi una singura in care sa se practice mazilirea ministrilor partenerilor fara nicio consultare si mai ramane coalitia aia in picioare, gasesti vreuna? Niciuna. Arata-mi si articolul din Constitutie care ii interzice prim-ministrului sa se consulte cu partidele din coalitie la formarea echipei sau la remanieri. Exista vreunul? Niciunul. Constitutia doar stabileste cadrul, premierul decide, dar nu ii impune cum sa o faca, cu consultari, fara, intreband partenerii sau nu. Toate coalitiile iau decizii in comun daca nu sunt doar de forma si e chiar sanatos pentru democratie, nu e ca la Putin si cum eram si noi obisnuiti, cu "tatuci".

-3 (3 voturi)
Mihai Neagu
21.04.2021, 00:58:51

@Codruta Presedinte!, meriti din plin mizeria care a capturat Romania. Iti doresc numai, sa ai si tu parte derezultat.

+1 (1 vot)
Alexe Radu
21.04.2021, 00:35:28

Ce cucoana penibila sau androgin , ca astia de la USR nici nu stii ce sex au de fapt . Doar Voiculescu e limpede ca e un fatalau asexuat , restul treaba lor .

+1 (3 voturi)
Codruta Presedinte!
21.04.2021, 00:47:50

@Alexe Radu Asa se numeste neuronul tau, Voiculescu? Sigur l-ai numit dupa Dan, nu dupa Vlad.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările