Andrei Caramitru, un nou atac la Putere:  PSD/ALDE mai stau şi pulverizează economia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Caramitru FOTO Arhivă
Andrei Caramitru FOTO Arhivă

Economistul Andrei Caramitru a criticat sâmbătă coaliţia PSD-ALDE, explicând că „supravieţuirea economică” a celor două partide stă la agenţiile de rating.

„O să vă spun un secret despre care nimeni nu vrea să vorbească. Vina pentru supravieţuirea PSD/ALDE este la agenţiile de rating. Care fac o “analiza” şi spun dacă împrumuturile făcute de ei (pe banii vostri) sunt OK. Acelasi care spuneau ca împrumuturile sunt OK înainte de criza financiară din 2008 care a pulverizat economia globală.

Ce se întâmpla? Guvernul plăteşte aproape 5% dobândă (mult peste chiar Grecia) - pentru că riscul de faliment este enorm. Însă - agenţiile de rating spun pe hârtie ca riscul e mic - nu suntem încă la categoria “gunoi”. Dacă schimbau rating-ul, mult mai putini bani erau alocaţi de străini pentru plata pensiilor speciale şi TelDrumuri (multe fonduri nu au voie sa aloce bani in categoria “gunoi”), şi guvernul era fortat sa fie responsabil. Aşa - fondurile au voie (de la agenţiile de rating) sa ii plaseze şi sunt plătiţi mult mai mult decât pentru orice “investitie” sigură.

O şmecherie pe termen scurt. Aia care plasează banii îşi iau bonus bun anul ăsta. Cei care aveau deja banii plasaţi in titluri de stat nu pierd. PSD/ALDE mai stau şi pulverizează economia. Agenţiile de rating îşi iau comisionul (plătit de guvern deci de noi). Noi o încasăm ca ne îndatorează ăştia ca nebunii. O mizerie”, a scris Caramitru pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite