Andrei Gerea, replică pentru Daniel Constantin: Ridicolul lui nu are margini. S-a comportat asemenea unui parazit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, într-o declaraţie acordată ziarului „Adevărul“, că Daniel Constantin arată că e ridicol prin atacurile făcute la ALDE şi Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi faptul că „inventează scenarii fantastice“. Replica lui Gerea vine după interviul dat de Constantin, miercuri, la Adevărul Live.

„După ce escrocheria politică a lui Daniel Constantin de anul trecut din interiorul ALDE a eşuat, acesta îşi încearcă norocul la ruleta politicii prin atacuri de cea mai joasă speţă, gesturi care de altfel îl caracterizează. De mai bine de un an, Daniel Constantin se scaldă într-un anonimat public, deoarece nimeni nu îl mai bagă în seamă. Părerea mea este că achitarea dată de Înalta Curte în dosarul preşedintelui ALDE Călin Popescu -Tăriceanu a deranjat pe mulţi. Probabil şi pe Daniel Constantin“, a declarat Andrei Gerea. 

Vicepreşedintele ALDE a mai punctat faptul că Daniel Constantin nu se poate evidenţia decât prin atacuri.„Pentru a mai scoate capul în lumea politică din când în când, singura variantă a acestuia e să aibă atacuri josnice la adresa celor care i-au asigurat un loc în Parlamentul României. Trădătorul votanţilor ALDE, al foştilor colegi de partid, al celor de alianţă, vine azi să creeze scenarii privind o trădare a coaliţiei de către ALDE. Fac precizarea, pentru ca şi domnul Constantin să bage la cap, că actuala coaliţie funcţionează foarte bine şi la nivel guvernamental şi la nivel politic şi, de asemenea, relaţia pe care conducerea noastră o are cu conducerea PSD este una foarte bună. Este greu de înţeles ce înseamnă un parteneriat politic, ce înseamnă colaborare şi ce înseamnă să îţi ţii cuvântul pentru domnul Constantin“, a mai spus Gerea. 

Liderul ALDE îşi continuă atacul la copreşedintele Pro România făcându-l parazit: „În toată cariera sa politică, Daniel Constantin s-a comportat asemenea unui parazit. Acesta a pus interesul personal şi al clicii sale personale mai presus de orice, apelând la şantaj doar pentru a obţine funcţii pentru sine şi pentru trepăduşii din jurul său. A trădat când era la Partidul Conservator, l-a trădat pe Dan Voiculescu, a trădat partenerii din USL, atunci când făcea parte din ACD şi a trădat colegii din ALDE, dar şi electoratul ALDE. Toate proiectele politice din care a făcut parte au câteva elemente comune: trădarea şi şantajul pentru funcţii. După ce a ajuns în Parlament, datorită muncii depuse de colegii din ALDE, Constantin a crezut că îi va merge şantajul la adresa coaliţiei PSD-ALDE. Această încercare nu i-a reuşit, iar acum speră ca pe spatele lui Victor Ponta să supravieţuiască în politică. Însă, un personaj care nu excelează prin nimic altceva decât prin oportunism şi şantaj nu are cum să aibă succes în politică“. 

Gerea aplaudă faptul că ALDE  a scăpat de fostul ministru al Agriculturii. „Pădurea are uscăciunile ei, iar ALDE a scăpat de această uscăciune odată cu excluderea lui Constantin. Atitudinea lui Daniel Constantin a lăsat de dorit, ea scoţând la suprafaţă adevăratul caracter al acestuia în ceea ce înseamnă jocul politic. Prin ceea ce face, Daniel Constantin se descalifică şi confirmă că decizia luată de colegii din conducerea ALDE a fost cea corectă, deoarece el este mai preocupat de interesele sale personale, decât de a veni cu soluţii pentru români, de a lucra în echipă. Pentru Daniel Constantin, loialitatea şi cuvântul faţă de parteneri, faţă de colegi sunt lucruri necunoscute. Peste tot pe unde a fost, el a trădat şi a generat tensiuni. Cât va dura până când ambiţiile acestui domn îşi vor face din nou apariţia în cadrul noii formaţiuni din care face parte? Probabil va fi din nou într-o situaţie de oportunism pentru el. Constantin, cunoscut opiniei publice drept un manipulator şi un şantajist, încearcă să atragă atenţia prin jigniri şi invective“, a conchis Gerea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite