Andrei Pleşu îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei. Ce calităţi ar trebui să aibă viitorul edil al Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filosoful Andrei Pleşu. FOTO Arhivă Adevărul
Filosoful Andrei Pleşu. FOTO Arhivă Adevărul

Filosoful Andrei Pleşu a anunţat că, la fel ca în 2012 şi 2016, îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei. Pleşu a republicat un text mai vechi al său, adaptat la contextul alegerilor din 27 septembrie.

„Textul de mai jos apare, acum, pentru a treia oară. Dar de fiecare dată cu acelaşi prilej şi fără mare efect… E vorba de campania electorală pentru Primăria Capitalei. Mai întîi în 2012, apoi în 2016 şi acum, în 2020. De fiecare dată a fost un gest de susţinere a aceluiaşi candidat: dl Nicuşor Dan. După două eşecuri, domnia-sa face şi anul acesta o încercare, pe care o susţin din nou, în speranţa că nu sînt purtătorul lui de ghinion. Am luat decizia să mă repet, văzînd că politicienii autohtoni dormitează, nevindecabili, în acelaşi hamac de vanitate personală sau de partid, în aceeaşi strategie veşnic perdantă, în aceeaşi incapacitate de a gîndi profitabil pentru cauză şi nu pentru fudulia personală”, explică Andrei Pleşu în textul său. 

De altfel, filosoful îi critică pe Băsescu şi Tăriceanu entru intrarea lor în lupta, mai ales despre ultimul preciznd că e un exemplu spectaculos de „valorificare a eşecului”. 

În textul său mai vechi Pleşu susţinea că ar vrea să vadă cum se comportă un candidat la Primăria Capitalei în momentul în care face o plimbare la pas prin oraş. De ce? Pentru a observa cum se raportează viaţa acestui oraş, dat fiind faptul că ultimii primari nu prea au fost apropiaţi de oameni. 

Citiţi întreg textul aici 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite