Antonescu: „Atunci când eu am spus că mă simt în opoziţie, nu avea de-a face cu Guvernul şi cu prim-ministrul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului şi copreşedintele USL, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele Senatului şi copreşedintele USL, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu acordat Agerpress, că afirmaţia sa potrivit căreia se simte liderul Opoziţie nu are nicio legătură cu premierul Victor Ponta sau cu Guvernul.


„Atunci când eu am spus că mă simt în opoziţie, asta nu avea de-a face cu Guvernul şi cu primul-ministru. Şi am şi precizat, chiar atunci când am spus-o, că nu e vorba de o opoziţie faţă de Guvern, ci o opoziţie faţă de putere, pe care simt că n-o deţinem. Ce cred partenerii de coaliţie, asta este o întrebare. Dacă dânşii se simt într-adevăr la putere, atunci probabil că declaraţia mea că mă simt în opoziţie sau că sunt liderul opoziţiei n-are darul să-i facă fericiţi. Dacă înţeleg şi dânşii - şi eu cred că înţeleg - că am putea greu afirma că suntem pe deplin la putere, atunci probabil că sunt alături de mine şi îngroşăm rândurile opoziţiei la ceea ce este putere şi încă nu ne aparţine'“, a comentat Antonescu, într-un interviu acordat Agerpress.

„Am 70 la sută, am votul cetăţenilor într-o majoritate copleşitoare, doresc să fac nişte proiecte pe care le-am angajat faţă de cetăţeni. Modificarea Constituţiei, să spunem regionalizarea. Ne apucăm de chestiunea asta din prima zi a noului Parlament, o urmărim cu seriozitate, lucrăm, muncim la ea, facem acest proiect, exprimăm voinţa unei majorităţi. Deci, ar părea până acum că suntem la putere“, a afirmat Antonescu.

În ciuda unui procent de 70%, liderul liberarilor consideră că puterea Legislativă nu se află la Parlament. „Vine Curtea Constituţională şi ne spune "Da, proiectul e în regulă, e constituţional, e dreptul vostru să-l faceţi, că de-asta sunteţi în Parlament, dar nu vrem noi, şase inşi din Curtea Constituţională să o aplicaţi vreun an. Neavând nicăieri în Constituţia României o prevedere care permită aşa ceva, neavând nicăieri în legea Curţii Constituţionale o asemenea prerogativă care să-i permită Curţii aşa ceva, suntem în faţa unei decizii arbitrare, pe care totuşi n-o putem încălca pentru că, nu-i aşa, în momentul ăla nu mai suntem stat de drept. Unde-i puterea? Unde-i puterea legislativă? La noi nu. Ăsta e un exemplu simplu'“, a explicat mai-marele senatorilor.

Preşedintele PNL a subliniat vineri că are încredere mai mică în premierul Victor Ponta după episodul legat de Roşia Montană, mai mică inclusiv decât cea din momentul desemnării Laurei Codruţa Kovesi la DNA.

„Încrederea e mai mică decât atunci când cu doamna Kovesi. Iar când cu doamna Kovesi era mai mică decât în momentul în care am pornit împreună. Situaţia din USL e complicată, în sensul în care, dacă în ziua unu, în ziua doi, au existat neînţelegeri, neclarităţi, confuzii, ele trebuie lămurite. Anunţul că proiectul (Roşia Montană - n.r.) cade, că nu se mai discută în Parlament, nu l-am făcut eu, l-a făcut în mod greşit - nu cu rea intenţie, sunt convins - dar în mod greşit premierul“, a explicat Antonescu la Antena 3.

Premierul Victor Ponta i-a dat dreptate preşedintelui PNL în afirmaţia că nu este prieten cu el, ci doar "coleg de serviciu" şi a precizat că a pornit la un drum politic cu Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Sorin Oprescu, motiv pentru care au fost votaţi de cetăţeni.

Materiale pe aceeaşi temă:

INTERVIU Crin Antonescu: „Dacă Guvernul asumă proiectul Roşia Montană, eu îi fac credit“

Antonescu: „Am încredere mai mică în Ponta după episodul Roşia Montană“

Crin Antonescu: “Dau Guvernului nota 8, miniştrilor PNL nota 7”



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite