Antonescu, despre prezidenţiale: Ar fi frumos să fim în finală Tăriceanu şi cu mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liberalul Crin Antonescu nu se teme de o eventuală candidatură la preşedinţie a fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, Antonescu este de părere că prezenţa în turul doi împotriva lui Tăriceanu ar fi o dovadă de forţă a liberalilor.

„Ar fi frumos să fim în finală, Tăriceanu şi cu mine, ar fi o dovadă de forţă pentru PNL cum nici Putin nu a reuşi“, a afirmat Antonescu. 

Întrebat cine are şanse reale de a câştiga preşedinţia în condiţiile în care lupta s-ar duce între Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a răspuns că Ponta este un candidat mai puternic.

Referitor la partidul înfiinţat de Tăriceanu, Antonescu l-a comparat cu PC-ul condus de Daniel Constantin: „Acest partid pe care îl va forma Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC, cam ce este PC pe lângă PNL“.

Antonescu a mai comentat şi declaraţia premierului Victor Ponta potrivit care a spus că ia în calcul să ofere posturi în viitorul Cabinet liberalilor care ar pleca din PNL pentru a se alătura noii formaţiuni liberale pe care o va forma Călin Popescu Tăriceanu. „Tentativă de mituire“, a comentat scurt Antonescu.

În altă ordine de idei, în contextul partidului nou înfiinţat, Antonescu a arătat că nu se teme de o eventuală sciziune a PNL. „Nu cred, sunt convins de fapt că nu există pericolul unei sciziuni, deci pericolul unei rupturi semnificative", a spus Antonescu.

El a admis că există posibilitatea ca unii parlamentari PNL să plece din partid pentru a se alătura lui Tăriceanu, dar a spus că nu crede ca numărul acestora să fie masiv.
"Că pot fi câţiva parlamentari (care să plece, n.r.), la un total de 150, întotdeauna e posibil să se întâmple asta", a spus Antonescu, apreciind că nu se aşteaptă ca Radu Stroe sau Daniel Chiţoiu să părăsească PNL.

„În ceea ce-l priveşte pe domnul Chiţoiu, nu văd niciun element în această privinţă. În ceea ce-l priveşte de domnul Stroe, faptul că fost printre cei şase care au votat (împotriva ieşirii de la guvernare, n.r.), faptul că ei au avut altă părere nu înseamnă deloc intenţia de a părăsi partidul“, a spus Antonescu.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

"Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult", a spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite