Antonescu, după întâlnirea cu Ponta: „Am convenit să constituim o comisie specială privind Roşia Montană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, cRIN Antonescu, FOTO David Muntean
Preşedintele Senatului, cRIN Antonescu, FOTO David Muntean

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a revenit asupra ideii de constituire a unei Comisii speciale pentru Roşia Montană.

„PSD a convenit să revenim pe comisie specială în Parlament, deci să se retragă procedura de urgenţă“, a anunţat liderul PNL, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

Chiar dacă cei doi copreşedinţi USL s-au întâlnit pentru discuţii, liderul liberal, Crin Antonescu, nu a ezitat să arunce săgeţi asupra Cabinetului condus de partenerul său de alianţă.

„Eu mi-am reafirmat convingerea că e un proiect care în mod normal se asumă sau nu de către Guvern. Premierul a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament“, a afirmat Antonescu, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele Senatului a afirmat că va avea loc o dezbatere în Parlament pe tema Roşia Montană. „Parlamentul nu a închis uşa dezbaterii. Poziţia PNL rămâne cea care a fost comunicată. Noi nu ne putem asuma ceea ce Guvernul nu îşi asumă. În Parlament se va dezbate. Lunea aeasta sau marţi fusese vorba că avem birouri reunite pentru a construe o comisie. Premierul a venit şi a spus că renunţăm, că nu mai avem comisie.
USL, în ciuda divergenţelor, funcţionează foarte normal“, a mai adăugat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a plecat de la cabinetul preşedintelui Senatului împreună cu Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, fără a face însă nicio declaraţie.

Întâlnirea între cei doi parteneri de alianţă a avut loc după ce liderul liberal Crin Antonescu a lansat mai multe atacuri la adresa premierului, la Adevărul Live. „Dacă Guvernul e convins de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, fie dă acordul de mediu, fie continuă discuţia în Parlament. La un moment dat, premierul va face pledoaria. Dar premierul nu poate să spună că e foarte bun acest proiect, dar că nu-l votează“, a afirmat Antonescu, la Adevărul Live.

Premierul Victor Ponta s-a arătat nemulţumit de faptul că au existat voci, fără să numească, care s-au declarat împotriva proiectului, fără să cunoască detaliile acestuia. „Am zis haideţi să-i ascultăm pe toţi. Am zis că discutăm, iar apoi cineva ia deciziile. Suntem o ţară blocată economic. Nu s-au mai făcut investiţii. Suntem o ţară de care spune toată lumea că avem potenţial, dar de ce nu facem lucruri?! Luăm deciziile după ce punem lucrurile pe masă. O să continuăm să ne blocăm şi România rămâne o ţară săracă“, a declarat ponta, la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite