Antonescu: Nu poate fi imputat nimănui din România că nu am intrat în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că faptul că România nu a intrat în Spaţiul Schengen „nu poate fi imputat, până la urmă, nimănui din România“ şi că declaraţia Monicăi Macovei privind răspunderea penală în acest caz este „deviantă, expresia unui comportament deviant“.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că declaraţia Monicăi Macovei potrivit căreia el, Victor Ponta şi Dan Voiculescu ar trebui să dea socoteală pentru faptul că România nu a intrat în Spaţiul Schengen în anul 2012 reprezintă „un nou exemplu de inadecvare la realitate“ al acesteia, transmite Mediafax.

„Pentru că a vorbi de trădare a interesului naţional şi de răspundere penală - în condiţiile în care eşti totuşi jurist, fost ministru al Justiţiei, nu mai vorbesc, şi procuror - înseamnă să faci fie o propagandă grosieră iresponsabilă, fie să nu ştii pe ce lume trăieşti. Cât despre intrarea în Schengen, nu a putut niciodată nimeni să răspundă, dintre cei de teapa doamnei Macovei, de ce România nu a intrat în Schengen până în vara lui 2012, când domnul Băsescu, doamna Macovei, domnul Boc, toţi, numai băieţii buni erau la guvernare, erau în diplomaţie, erau peste tot, când condiţiile tehnice de intrare în Schengen sunt îndeplinite demult“, a declarat Antonescu.

El a subliniat că îndeplinirea condiţiilor tehnice pentru intrarea României în Spaţiul Schengen a fost recunoscută „în repetate rânduri“ de preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, de cei mai înalţi reprezentanţi ai marilor state din Europa, inclusiv Germania, dar şi de toţi reprezentanţii clasei politice din România, inclusiv de „Băsescu, naşul“ şi „Ponta, finul“.

„Deci de ce, dacă din punct de vedere tehnic condiţiile erau realizate, de ce, atunci când nu se întâmpla nimic din ceea ce doamna respectivă poate să califice drept lovitură de stat sau alte aberaţii, de ce nu am intrat în Schengen?“, a întrebat, retoric, Antonescu.

El a adăugat că acest lucru „nu poate fi imputat, până la urmă, nimănui din România“, arătând că el nu i-a acuzat de aşa ceva, niciodată, pe Traian Băsescu sau Vasile Blaga.

„Dânşii însă, în mod mincinos şi în mod demagogic, văd, până în ziua de azi, ne impută nouă sau PSD-ului, domnului Ponta, suntem acuzaţi pe nedrept pe chestiunea asta, de acest lucru“, a spus Antonescu.

El a afirmat că declaraţia lui Macovei este „deviantă, expresia unui comportament deviant“.

„Deci nu ai ce comenta despre asemenea declaraţii, sunt declaraţiile unor extremişti iresponsabili, categorie din fericire restrânsă şi din care doamna Macovei pare a fi cea mai interesantă şi mai proeminentă persoană. Deci e o declaraţie deviantă, expresia unui comportament deviant“, a spus Antonescu.

Citeşte şi:

Macovei, atac la Ponta: O lume întreagă îl ştie mitoman. Acum a dovedit că este şi mitocan

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a comentat, miercuri, pe blogul personal vizita premierului Victor Ponta în zona inundaţiile, pe care a catalogat-o drept un spectacol grotesc. Totodată, Macovei i-a pus lui Ponta eticheta de mitocan, ca urmare a exprimării injurioase la adresa ministrului apelor, Doina Pană.

FOTO Zi istorică pentru moldoveni. De astăzi pot călători în UE fără vize. Primele declaraţii ale conducerii de la Chişinău

Orice cetăţean moldovean care deţine un paşaport biometric poate merge din 28 aprilie în toate ţările Uniunii Europenene (cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei), dar şi în Elveţia, Norvegia şi Islanda şi poate sta acolo până la 90 de zile în jumătate de an.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite