Antonescu: Parlamentul nu este cum mă aşteptam eu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului şi liderul liberalilor, Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Senatului şi liderul liberalilor, Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a declarat duminică că activitatea Parlamentului nu s-a ridicat la aşteptările sale, precizând că se vor produce schimbări de structură şi de atitudine, cel puţin în interiorul forului pe care îl conduce.

„La Parlament, valoarea de utilizare ca majoritate care suţine un Guvern a fost maximă, nu au fost sincope, însă Parlamentul nu este cum mă aşteptam eu. Voi încerca să pun în practică nişte modificări de structură şi atitudine. Nu sunt şeful niciunui senator, suntem colegi“, a declarat Antonescu, la Antena 3.

Preşedintele Senatului a mai adăugat că dezbaterile realizate la nivelul Parlamentului sunt normale şi nu înseamnă un control asupra Justiţiei.

„Senatul are o responsabilitate faţă de instituţile care numesc acele persoane. Parlamentul mai are şi o funcţie de dezbatere. Solicitarea mea de a face o dezbatere pe tema Justiţiei şi interpretată că am vrut să controlăm Justiţia este o minciună. Amploarea USL nu a mai funcţionat.  Parlamentul e dator cu dezbateri importante. Nimeni nu doreşte să cheme la ordine, dar dacă noi am aşezat prin lege CSM, ca for de control la un moment dat, noi putem să ne adresăm asupra lucrurilor care fac obiectul dezbaterii publice“, a mai adăugat Antonescu.

În urmă cu aproape o lună, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a propus, la şedinţa Biroului Permanent al Senatului, organizarea unei dezbateri privitoare la independenţa Justiţiei. Colegii săi din PSD, PC şi UDMR au respins, însă, propunerea. “Doriţi să păstrăm virginitatea acestei incinte, în sensul de a nu discuta nimic esenţial, o putem face”, a replicat Antonescu.

Pe aceeaşi temă:

Dezbaterea pe Justiţie, respinsă de senatori. Antonescu: „Doriţi să păstrăm virginitatea acestei incinte, o putem face“

VIDEO Crin Antonescu vrea dezbatere în Senat pe tema independenţei Justiţiei. Traian Băsescu şi Victor Ponta, invitaţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite