Antonescu: PNL nu va contesta noul guvern la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că parlamentarii PNL vor vota împotriva noului guvern în care urmează să intre şi UDMR-ul. Antonescu a ţinut să precizeze că liberalii nu vor contesta la CCR decizia de învestire.

„Cum e normal, ne vom prezenta şi vom vota împotriva noului guvern“, a comentat Antonescu. Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia, Antonescu a răspuns negativ, subliniind că orice atac pe acest subiect nu are nicio şansă.

„"Din punctul meu de vedere, cred că niciun fel de interpretare a Constituţiei nu interzice completarea cu schimbarea componenţei politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. Deci, din punctul meu de vedere, în niciun fel interpretată Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Am afirmat, ceea ce menţin, că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul şi să încerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituţie", a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, laProTV, că nu-l va mai desemna niciodată premier pe Victor Ponta, dar că acesta ar trebui să revină la Cotroceni pentru un nou mandat în fruntea Executivului. Şeful statului a argumentat această „redesemnare“ prin faptul că, în urma cooptării maghiarilor la guvernare, premierul va guverna cu un mandat din partea unei noi majorităţi din Parlament, formată din USD şi UDMR. Anticipând un refuz din partea lui Victor Ponta, Băsescu a dat de înţeles că ia în calcul sesizarea la Curtea Constituţională a României (CCR) a hotărârii de învestire.

Citeşte şi:

Băsescu forţează uşa viitoarei guvernări

Traian Băsescu condiţionează rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului de o nouă „redesemnare“ în funcţia de premier, în caz contrar ameninţând cu sesizarea CCR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite