Antonescu: PNL nu a trebuit niciodată, ca PSD, să convingă cetăţenii că s-a schimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu                                                                                              FOTO: Adevărul
Crin Antonescu                                                                                              FOTO: Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus, sâmbătă, studenţilor liberali, că PNL nu a trebuit niciodată, asemenea PSD, să încerce să-i convingă pe cetăţeni că s-a schimbat ci, dimpotrivă, a fost necesar să-i convingă că şi-a menţinut identitatea, fiind acelaşi partid pe care românii îl ştiu.

"Mă tem că suntem partidul care avut cele mai multe congrese după '90, suntem partidul care a a avut după 1990 mulţi lideri, mulţi preşedinţi. Niciodată însă PNL nu a avut preocurile altora - pe care nu-i condamn, pentru că alta este istoria lor. Noi nu a trebuit niciodată, de exemplu, asemenea PSD, să încercăm să convingem cetăţenii că nu suntem ceea ce ştiu ei sau cred ei că suntem, că ne-am schimbat, că suntem alţii", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL a trebuit - şi face acest lucru şi astăzi - să convingă cetăţenii că nu s-a schimbat şi că şi-a menţinut identitatea, fiind acelaşi partid pe care, din istorie sau din amintiri, românii îl ştiu.

Antonescu a mai spus, pe de altă parte, că PNL nu a avut de luat niciodată o decizie dramatică de a trece de la stânga la dreapta peste noapte.

"Noi nu am avut de luat decizia dramatică dacă nu ar fi comică de a trece într-o noapte de la social-democraţie la dreapta dreptei, la PPE,. Nu am fost în situaţia de a încerca în pripă, în faţa unor alegeri, să ne ştergem urmele de identitate, să ne schimbăm numele, culorile, să ne desemnăm noi chipuri după care să ne ascundem. Mereu noi am făcut apel la istoria noastră, la identitatea noastră, la numele nostru, le personalităţile noastre", a spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite