Antonescu: „Premierul avea alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, la congresul UDMR din 25 mai FOTO Biró István
Crin Antonescu, la congresul UDMR din 25 mai FOTO Biró István

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, sâmbătă, la Congresul UDMR, că i-a crescut inima când a văzut culorile galben şi albastru din steagul secuiesc, aceleaşi ca ale PNL. Antonescu a mai spus că premierul Ponta, care „până nu de mult avea o mică alergie la portocaliu, azi e rezervat la galben şi albastru“.

„Mi-a crescut inima văzând cele două culori. Astăzi şi întotdeauna, galben şi albastru sunt nişte culori dragi. Sunt uimit că premierul, care până nu demult părea a avea o mică alergie la portocaliu, astăzi este rezervat faţă de galben şi albastru. Nu am nicio problemă cu asta, dar am o problemă cu dorinţa domniei sale de mai mult roşu. Nu, roşu e destul“, a declarat liderul PNL.

Antonescu şi-a început discursul spunând că nu va vorbi în calitate de persoană, ci în calitate de preşedinte al PNL şi că nu a adus niciun cadou la Congresul UDMR.

„Vă doresc viaţă lungă şi, aşa cum se spune, împlinirea tuturor dorinţelor. Nu v-am adus niciun cadou, sunt un pic stânjenit pentru că la Congresul PNL preşedintele Kelemen ne-a adus un cadou (steagul secuiesc - n.r) care a fost primit cu simpatie şi respect. L-am perceput, l-am înţeles şi îl păstrăm foarte bine pentru că nu dai unui adversar steagul tău. Nu am fost niciodată duşmani, este foarte preţios pentru noi“, a spus Antonescu, referindu-se la steagul secuiesc pe care l-a primit cadou de la liderul UDMR la Congresul PNL.

Steagul secuiesc, care s-a aflat pe pupitru în timpul discursurilor reprezentanţilor maghiari, a fost luat înainte de a vorbi Victor Ponta. Premierul a motivat că respectă steagul secuiesc, dar că nu a vrut să fie acolo „ca să nu se creadă că e steagul PNL."


MAI MULTE DESPRE CONGRESUL UDMR

UPDATE Cel mai mare congres din istoria UDMR a început. Ponta: „Îmi pare rău că nu suntem împreună la guvernare“; Antonescu: „O declaraţie sentimentală“

Congresul UDMR se desfăşura, astăzi, la Miercurea Ciuc în prezenţa a peste 770 de delegaţi. La eveniment vor fi prezenţi liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, preşedintele PDL Vasile Blaga şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Ponta, la Congresul UDMR: „Ar fi trebuit să fim la guvernare împreună“

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, astăzi, la Congresul UDMR, părerea de rău pentru faptul că Uniunea nu este acum la guvernare , „aşa cum ar fi trebuit să fie“.

Ponta: „Toţi copiii din Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să înveţe cât mai bine limba română“

Premierul Victor Ponta nu crede că limba română trebuie să fie o barieră, dar nici limba maghiară, afirmând că toţi copiii din Harghita, Covasna, Mureş ar trebui să înveţe cât mai bine limba română pentru a-şi găsi un loc de muncă nu doar în regiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite