Antonescu: Tănase va fi susţinut pentru mandat plin la TVR. S-a dovedit că se poate face cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Cosmin Iftode
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Cosmin Iftode

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, după votul din Parlament pentru validarea lui Stelian Tănase ca şef interimar al TVR, că aceasta va fi susţinut pentru un mandat plin şi că s-a dovedit că, dacă există voinţă politică a liderilor majorităţii, se poate realiza cvorumul.

„S-a confirmat ceea am spus, reunirea cvorumului Parlamentului nu prezintă niciun fel de problemă atunci când liderii majorităţii doresc să o facă. Ne bucură rezultatul copleşitor pe care propunerea noastră, domnul Stelian Tănase, l-a reunit“, a declarat Antonescu după anunţarea rezultatului votului din Parlament în cazul lui Tănase.

Liderul PNL a ţinut să-i mulţumească lui Tănase pentru că a acceptat nominalizarea la şefia TVR, menţionând că liberalii vor susţine toate efoturile acestuia pentru reformarea televiziunii publice.

„Pe de altă parte, din partea noastră, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, va fi scutit de orice ingerinţă sau presiune de natură politică. Vrem o televiziune modernă, în slujba cetăţenilor, şi nu în slujba Guvernului, a majorităţii parlamentare sau a unui partid politic“, a mai precizat Antonescu.

El a afirmat că propunerea lui Stelian Tănase va fi susţină şi în momentul validării depline, nu doar pe perioada interimatului.

Preşedintele PNL a mai susţinut că realitatea a dovedit că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului în cazul TVR nu era necesară.

Stelian Tănase a declarat vineri, la Parlament, că, dacă va prelua conducerea TVR, după perioada de interimat, va face „foarte repede şi chirurgical“ restructurări, concedieri şi reaşezări de poziţii în ierarhie.

Stelian Tănase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de director general interimar al TVR.

Numirea lui Stelian Tănase la conducerea interimară a TVR a fost aprobată cu 405 voturi „pentru“ şi două voturi „împotrivă“.

Interimatul lui Stelian Tănase la şefia SRTv, potrivit hotărârii Parlamentului, adoptată cu unanimitate de voturi, va dura până la numirea de către plenul celor două Camere a noului Consiliu de Administraţie şi a preşedintelui consiliului de administraţie al SRTv.

În documentul citat se mai arată directorul general interimar va exercita atribuţiile prevăzute în articolele 28, 29 şi 30 din Legea 41-1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

Stelian Tănase a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vineri, de Comisiile de cultură ale Parlamentului.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Materiale pe aceeaşi temă:

Stelian Tănase, noul şef interimar al TVR: „După interimat, voi face restructurări în ierarhia TVR”

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat astăzi propunerea PNL pentru funcţia de director general interimar al SrTV. Tănase a primit 405 voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Cine este Stelian Tănase, propus de PNL la şefia TVR: fost deputat, coleg de partid cu Crin Antonescu

Scriitor, politolog, regizor şi scenarist, Stelian Tănase este alegerea liberalilor pentru funcţia de director general interimar al televiziunii publice.  Fost coleg de partid cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, Tănase a abordat problema numirilor politice la TVR chiar în urmă cu două zile, când a subliniat că oricine ar fi ales să conducă televiziunea publică va avea misiunea de a sprijini campaniile electorale ale USL.

UPDATE Stelian Tănase, confirmat oficial ca propunere a PNL pentru şefia TVR

Conducerea PNL s-a reunit astăzi pentru a propune un alt candidat pentru şefia interimară a TVR, după ce Rareş Bogdan nu a primit suficiente voturi în plenul Parlamentului. Liberalii l-au ales pe Stelian Tănase.

Stelian Tănase îl laudă pe Victor Ponta în ziua în care a fost propus la şefia TVR: „Nu e puţin lucru să îţi calci pe inimă“

Stelian Tănase, propus oficial de liberali pentru a prelua şefia televiziunii publice a publicat, pe blogul personal, un text elogios la adresa premierului Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite