Crin: Azi am avut telefonul închis, m-am uitat din când în când să văd dacă mă sună un om politic. Marţi luăm o decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Înainte de a pleca în Austria, Crin Antonescu a vorbit despre şansele ca alianţa să nu se destrame. Liderul PNL este pesimist când vine vorba despre continuarea guvernării alături de PSD şi nu crede că Victor Ponta o să accepte cerinţele impuse de propriul partid.

În seara dinaintea ultimatumului, Crin Antonescu nu s-a arătat prea încrezător în şansele USL de a nu se destrăma.  „Nu am fost astăzi în Bucureşti. Am avut telefonul închis, m-am uitat din când în când să văd dacă mă sună un om politic. Dacă nu  vom avea un guvern USL, şi ştiţi unde este decizia, nu vom numi miniştri interimari. Situaţia este acceaşi ca acum două săptămâni. Nu vrem să rupem USL, să rupem acest guvern, noi vrem doar ca el să funcţioneze normal. Am renunţat şi la condiţia cu USD pentru a salva guvernarea“, a fost mesajul lui Crin Antonescu pentru Victor Ponta.

Crin Antonescu a tratat ironic declaraţia lui Victor Ponta, conform căreia l-ar fi sunat pe liderul PNL, dar acesta nu ar fi răspuns. „Domnul Ponta se uită la emisiunile mele. Să mă sune când nu sunt în emisiuni. Haideţi, sunteţi oameni serioşi. Din punctul meu, lucruile sunt foarte clare şi nu e vorba de telefoane“, a mai spus Crin Antonescu. „Le voi cere miniştrilor să iasă din Guvern. Asta cred că trebuie făcut. Lipsa unui răspuns, e de fapt un răspuns“, a avertizat liderul PNL. 

„Dacă nu pune miniştri luni sau marţi, nu suntem de acord cu o prelungire ultraartificială a cestei crize. De ce să stăm cu interimari? E limpede că domnul Ponta nu mai este de acord cu protcolul de guvernare. Domnul Victor Ponta a refuzat să fie de acord cu convocarea camerelor reunite şi nu cred că intenţionează să facă asta, din moment ce nu a purtat nici cea mai mică discuţie până acum. Marţi seară am convocat Delegaţia permanentă“, a conchis Antonescu.

Mesaj către Ucraina

Liderul PNL a vorbit şi despre situaţia din Ucraina. „ Este un mometn de importanţă istorică, cel puţin la scară europeană. Dincolo de aspectele dramatice, de aspectele grave, este de salutat succesul forţelor democratice şi al măsurilor pe care le-au luat în cursul zilei de ieri şi în cursul zilei de azi. România este una dintre cele mai interesate ţări membre a UE de viitorul Ucrainei.Trebuie să jucăm un rol mai accentuat, un rol mai direct în aceste chestiuni care ne interesează pe noi românii în special“, a spus Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite