Antonescu ia de la Băsescu. Temele de atac la adresa lui Victor Ponta şi a PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful demisionar al Senatului a avut o prestaţie de zile mari în Parlamentul României, aruncând cu teme în stânga şi dreapta, împrumutate şi preluate de la nimeni altul decât Traian Băsescu. De altfel, camaraderia dintre cei doi este din ce în ce mai uşor de observat până şi de cei mai neofiţi observatori ai politicii dâmboviţene.

Mai întâi am crezut că putem să dăm curs unui curent de opinie lansat în presă cum că Antonescu se transformă încetul cu încetul într-un Băsescu "reloaded", dar astăzi totul a devenit brusc foarte clar. Fidelitatea cu care noul „lider” al opoziţiei preia mesajele şi temele lui Băsescu este îngrijorătoare. Mai rar un executant atât de abitir al indicaţiilor lui Traian Băsescu.

  • Antonescu atacă jurnaliştii Antena 3, oare de unde a deprins acest comportament? Evident de la Traian Băsescu. Antonescu îl atacă pe Ponta, din nou sportul preferat de seară (ora 18:00) al lui Băsescu.
  • În Parlament Crin Antonescu, cu o lejeritate debordantă a făcut din mai deunăzi partenerul său de guvernare şi alianţă ţinta atacurilor cu iz de Cotroceni. Să urmărim puţin decursul evenimentelor:
  • Guvernul este ilegitim: şi Antonescu şi Băsescu spun în esenţă acelaşi lucru. Băsescu invocă legea fundamentală în timp ce Antonescu învocă argumentul poltic. Cert este că ambii nu vor Guvernul USD.
  • Victor Ponta trebuie să îşi dea demisia: Băsescu la braţ cu Antonescu cer acelaşi lucru, dar oare cine a fost primul, oul sau găina? Ei bine, evident Băsescu.
  • Ura faţă de PSD: Antonescu a declarat azi că PSD-ul condus de Ponta, începe să semene cu PSD-ul condus de Năstase între 2000-2004. Oare nu am mai auzit aşa ceva şi la Băsescu? Ba da.
  • Ponta nu l-a vrut pe Iohannis dar îl vrea pe Kelemen Hunor. Antonescu în acuză pe Ponta, din nou, pe acelaşi ton cu Băse, că a băgat UDMR-ul la guvernare.

Se spune că în casă nu contează cine cântă cocoşul sau găina, contează însă cine dă tonul. Băsescu nu cântă, Băsescu dă tonul şi Crin Antonescu este găina care cântă. Cu greu ne puteam imagina alianţa dintre cei doi. Acum două luni ar fi fost o alianţă cu adevărat monstruoasă dar, între timp, am mai aflat şi noi câte ceva. Am aflat, ce-i drept târziu că Antonescu avea întâlniri de seară cu Traian Băsescu. Am aflat de asemenea că lui Antonescu nici măcar nu îi mai pasă că îl frecventează pe Băsescu, în fapt şi de drept, poate, „de-al dracului ce este”, să se vadă de sute de ori cu şeful statului.

Un proverb chinezesc spune ai grijă ce îţi doreşti că s-ar putea să se întâmple. Crin Antonescu ar putea ajunge foarte rapid de la disidentul care se lupta cu surle şi trâmbiţe cu regimul Băsescu, la executantul umil al ordinelor preşedintelui, exact ca Emil Boc şi ar putea chiar să ajungă să se vadă de sute de ori cu Băsescu aşa cum ironic afirmă acum.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite