Antoneta Ioniţă, acuzaţii la adresa PSD: Coronavirusul, folosit de opozanţii Guvernului PNL pentru câştig electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Facebook Ioniţă
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Facebook Ioniţă

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă atrage atenţia că unii politicieni folosesc situaţia creată de coronavirus pentru a câştiga popularitate în ochii electoratului. Reprezentanta PNL îndeamnă la calm şi responsabilitate din partea decidenţilor politici.

„Ne aflăm cu toţii în faţa unei ameninţări oarecum fără precedent pentru vremurile moderne: epidemia de coronavirus, plecată din China, a trecut graniţele Asiei mai repede decât ne aşteptam şi a pătruns în Europa. Face ravagii în Italia, una dintre ţările de care suntem strâns legaţi prin numărul mare de români stabiliţi acolo şi care vin des în România. Din păcate, asistăm în aceste zile la un comportament iraţional şi lipsit de orice responsabilitate. Sunt tot mai mulţi cei care încearcă să politizeze momentul, să-l transforme într-un subiect din care să câştige capital electoral. Preocuparea pentru a fi pregătiţi cu spaţii conforme, în situaţia apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire, cu materiale sanitare, medicamente, măşti şi tot ce este nevoie pentru tratament şi prevenţiei a fost înlocuită cu absurde jocuri de imagine. Aflăm acum că am avea nevoie de un guvern tehnocrat, condus taman de secretarul de stat Raed Arafat, văzut ca singurul capabil să salveze România de coronavirus. Absurdul merge până acolo încât să se vorbească de noi guverne, în loc să vorbim despre soluţii şi realităţi”, a transmis deputatul Antoneta Ioniţă, într-un comunicat de presă. 

Reprezentanta PNL atrage atenţia că politicienii nu ar trebui să inducă o stare de panică, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor declaraţii cum au fost acelea ale lui Marcel Ciolacu. „Inducerea unei stări de panică în populaţie nu este soluţia. Trebuie să ne guverneze pe toţi, de această dată, responsabilitatea vorbelor şi a informaţiilor pe care le oferim publicului larg. Nu avem nevoie de isterii inutile, de temeri şi de reacţii fără discernământ. Ne aflăm în faţa unei situaţii serioase, care impune măsuri mature şi informaţii serioase”, a completat Ioniţă.

În final, Ioniţă subliniază faptul că epidemia nu are culoare politică şi că autorităţile ar trebui să fie foarte atente cum gestionează situaţia. „În faţa unei asemenea ameninţări este nevoie de calm, de echilibru, de decizii luate corect şi cumpătat. Este nevoie de controale stricte pe aeroporturi, în vămi şi în orice alt loc pe unde ar pătrunde posibile cazuri, care să declanşeze epidemia. Sistemul sanitar românesc trebuie să fie pregătit să intervină, să fie dotat cu toate cele necesare. Dar este la fel de mare nevoie de o informare corectă a populaţiei. Oamenii trebuie să ştie cum să reacţioneze şi, mai ales, cum trebuie să prevină. Epidemia de coronavirus nu are culoare politică, iar ceea ce contează cu adevărat este sănătatea românilor!”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite