Antoneta Ioniţă (PNL): Firmele se pot înscrie deja în programul de 1 miliard de euro. Procedura este online şi mult simplificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Ahivă
Deputatul Antoneta Ioniţă. FOTO Ahivă

Deputatul Antona Ioniţă a anunţa că firmele se pot înscrie pentru programul de un miliard de euro destinat companiilor româneşti, fiind posibilă accesarea unor scheme de sprijin de până la 200.000 de euro.

„Guvernul PNL a mai făcut un pas către ajutorarea mediului de afaceri afectat de criza sanitară. Unul dintre programele cele mai importante care vizează capitalizarea mediului economic este deja funcţional. Firmele deja se pot înscrie în programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro, fonduri europene nerambursabile. Procedura de accesare a banilor a fost simplificată, totul fiind posibil cu ajutorul unei aplicaţii online. Cei care vor să beneficieze de cele trei măsuri de finanţare îşi pot înregistra firmele în aplicaţie, urmând ca, în următoarea perioadă, să-şi poată încărca documentele pentru a aplica efectiv pentru obţinerea granturilor. Platforma  prin care se pot obţine banii europeni este http://granturi.imm.gov.ro”, a anunţat deputatul Antoneta Ioniţă. 

Reprezentanta PNL prezintă şi cele trei scheme de sprijin. „Cele trei scheme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă: 1. Microgranturi (de 2000 de euro) pentru microîntreprinderi sub formă de sumă forfetară; 2. Granturi pentru capital de lucru (până la 150.000 de euro) acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară şi în procent din cifra de afaceri şi 3. Granturi pentru investiţii (până la 200.000 de euro) acordate în baza evaluării proiectului de investiţii depus”, a completat Ioniţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite