articolul anterior articolul urmator

Anul 2018 şi discursul urii

21
10 Jan 2019 10:54:17
Adrian Niţă

21 Comentarii

Stancu Dan
10.01.2019, 12:53:17

Mdeh, in primu' rand cam tot ce nu convine progresimii e etichetat drept ura. Iti provoaca scarba grija progresistului pentru toate putorile, toti nespalatii, toti infractorii ? Vaaaa, urasti ! Cat de necivilizat ! Probabil o fi civilizat (viziune progresista !) sa le ceri celor care mai si muncesc sa faca in asa fel incat rebuturile umane sa traiasca boiereste pe spinarea altora. Cat despre ura ... de ce-i urasc progresistii pe aia care mai si muncesc ? Fiindca doar daca urasti pe cineva ii poti cere cu tupeu sa scoata bani din buzunar intru bunastarea unor putori.

+1 (5 voturi)
pathfinder
10.01.2019, 13:49:04

Eu m-am lamurit cu autorul cand a dat-o pe "hateri".

+3 (3 voturi)
Bozo
10.01.2019, 13:42:19

Foarte corecta observatia ca anul 2018 a reprezentat un nou maxim din punct de vedere al intolerantei radicale manifestate in discursul public. Este un moment foarte periculos ce poate duce la demolarea societatilor democratice occidentale. Principalii vinovati sunt oamenii politici pentru ca ei au dat tonul la ura, ei au creat prapastii intre adeptii unora sau altora, ei au resuscitat discursul populist si radical al anilor '30. Intr-un speech la Stanford, Joe Biden semnala asta inca de acum 3 ani. Pe atunci el spunea ca discursul public trebuie sa ramana pe dezbaterea ideilor iar nu a persoanelor care le sustin pentru ca altfel alunecam pe un drum exterem de delicat ce poate lovi fundamentul societatilor democratice. Din pacate situatia s-a agravat intre timp. Comentariile de pe Adevarul nu fac decat sa reflecta noua stare de fapt pentru ca Romania nu face exceptie iar ura este picurata constant de catre politic si manipulatorii lor din umbra direct in sufletele oamenilor. Iar aceste comentarii inveninate si dure nu sunt adresate exclusiv autorilor de articole (care la randul lor sunt si ei uneori purtatori de mesaje ce indeamna la ura) ci inclusiv partenerilor de comentarii. Este foarte dureros, putin mai au dorinta de a dezbate idei, restul aplica metoda pumnului in gura tuturor celor ce gandesc altfel.

+1 (3 voturi)
pathfinder
10.01.2019, 13:50:33

"aplica metoda pumnului in gura" Cum aplici metoda asta online?

-1 (1 vot)
Stancu Dan
10.01.2019, 14:47:42

Autovictimizarea progresistilor a atins cele mai inalte cote. Vaaai, cat de persecutati sunt ei ! Vaaai, cat de agresati ! Da' cand e vorba sa le ceara alora care muncesc sa "ajute" toti nespalatii, toti infractorii, toti asistatii ... progresistu' e primu'. "Hai sa-ti spun eu, progresist care sunt, cum sa-ti cheltuiesti tu banii munciti, fraiere". Cam asta e progresismu'. Sigur, daca nu sunt urmate sugestiile "preotilor progresisti" vor urma tot felu' de plagi ca-n Egiptu' biblic. Va disparea democratia, dom'le ! De parca democratia aia nu poate exista daca nu-s indesati cu bani toti asistatii, jegosii si puscariasii. Hehe ... religia e nasoala, cu exceptia religiei progresiste, singura care "ne spune adevarul". Mai tragic e ca nenumarati indivizi (altfel inteligenti) iau in serios porcaria asta de neo-religie.

-1 (5 voturi)