Politică

articolul anterior articolul urmator

Apel către partide, politicieni, sindicate, oameni de afaceri. Daţi înapoi românilor măcar o parte din ce v-au dat ei!

18
25 Mar 2020 08:15:38
Ştefan Vlaston

Prietenul la nevoie se cunoaşte! Dar bogaţii, cei care şi-au adunat averile din munca oamenilor simpli, când se cunosc? Partidele au primit, din pixul lul Dragnea, sute de milioane de euro, ca să ce? Să ne lase în bătaia vântului când a venit criza! Nu mai vorbesc de miliardele obţinute din contracte cu statul. Doar sindicatele din învăţământ încasează 20 de milioane de euro pe an de la profesori. Scoateţi banii, şi ajutaţi oamenii sărmani!

Vila lui Codrin Stefanescu, din Cotroceni. Sursa: Mediafax

Ştim cum v-aţi îmbogăţit. Este momentul să ne daţi înapoi o parte din ce ne-aţi luat!

Câteva truisme, le ştim cu toţii. Partidele s-au îmbogăţit din finanţări ilegale, din contracte cu statul, care au însemnat tot atâtea fraude din bugetul de stat. Este suficient să vă uitaţi la pozele cu vilele mai marilor din politică. Şi-au plasat amantele, soţiile şi rudele apropiate in bazinul de funcţii gras plătite de stat, adica de noi, de contribuabili. Şi ce ne-au dat în schimb? Vedem spitalele din România, acum în condiţii de criză. Fără echipamente, fără materialele strict necesare, cu conducători politruci care produc dezastre, precum cel de la Suceava. Mare parte dintre politicieni s-au îmbogăţit, au vile somptuoase la vedere şi conturi grase le nevedere. Unii abia leagă două vorbe, au studii pe la privaţi şi doctorate plagiate, că nu mai ştiu nici domeniul în care le-au luat.

Sindicatele primesc de la salariaţi zeci de milioane de euro. Ca să ce? Să apere salariile membrilor de sindicat, chiar dacă domeniul lor de activitate este praf, cum vedem în educaţie.

Oameni de afaceri, milionari sau miliardari, câţi v-aţi îmbogăţit din afaceri cinstite? Acceptaţi provocarea, şi daţi o descriere exactă a modului în care v-aţi îmbogăţit. Mă tem că voi aştepta degeaba.

Cei de pe spatele cărora v-aţi îmbogăţit au acum nevoie de voi

Spitalele şi medicii. Medicii şi asistentele se îmbolnăvesc de Covid-19 pentru că nu au echipamente de protecţie. Cu excepţia lui Gigi Becali şi Ştefan Mandachi, n-am auzit de politicieni, partide, sindicate, alţi oameni de afaceri, care să fi dus, nu bani, ci echipamente, materiale, măşti, halate, de care spitalele au atâta nevoie. După ce va trece pandemia mă voi ocupa personal de un inventar al celor care au ajutat material spitalele şi medicii. Vom vedea atunci cât de rară este recunoştinţa.

Oameni bătrâni şi neajutoraţi. Sunt peste tot.  Partidele, politicienii, sindicatele, oamenii de afaceri, pot organiza echipe de ajutor, pot pune la dispoziţie linii telefonice, la care oamenii neajutoraţi să poată apela. Apoi, echipele de ajutor le pot lăsa în faţa uşii cele necesare traiului, fără să le pretindă contravaloarea bunurilor. Este aşa de greu? Sindicatele pot apela la membrii lor să facă o listă cu persoanele care au nevoie de ajutor, sunt în general cunoscute în comunităţile lor. Aş vrea ca în campaniile electorale, atunci când vor veni, politicienii şi partidele să prezinte situaţia ajutoarelor pe care le-au dat semenilor lor acum, în vremuri de restrişte. Doar atunci voi vota vreun partid dintre cele care ne cer votul.

Elevii care stau acasă, dar nu au echipamente pentru învăţământ on-line. Stimaţi şefi de sindicate din educaţie. Aţi încasat câte 20 milioane de euro, an de an, şi i-aţi cheltuit nimeni nu ştie cum. Scoateţi acum de la saltea măcar o parte din banii aceştia, şi daţi elevilor din familii sărace echipamente pentru învăţământul on-line. Şcolile vă pot ajuta cu liste care cuprind aceşti elevi. Câteva zeci de mii de astfel de echipamente ar umple puţin dintr-un gol imens.

Rugăminte către oamenii de afaceri. Lăsaţi modestia. Faceţi publice câte zeci, sute de milioane de euro i-aţi băgat în echipamente necesare spitalelor,  şi unde s-au dus. Să putem verifica. Poate apare vaccinul împotriva Covid-19. Este nevoie de sume importante pentru vaccinarea populaţiei. Aţi constituit un fond, de câteva sute de milioane de euro, pentru achiziţionarea lui?

Firmele mici şi mijlocii care şi-au oprit afacerile.  O pensiune, un mic restaurant, o cafenea, nu mai încasează mare lucru acum. Dar trebuie să plătească rate la bănci şi impozite la stat. Ce fac marii bancheri, care s-au îmbogăţit din dobânzile şi comisioanele încasate de la milioane de utilizatori de carduri şi servicii bancare? Vă gândiţi să-i ajutaţi şi pe ei?

Concluzie

Toţi cei enumeraţi, partide, politicieni, sindicate, oameni de afaceri, n-ar fi fost nimic fără munca a milioane de cetăţeni, pe care i-au şi furat de i-au rupt. Iar în viitor nu vor fi nimic, fără aceleaşi milioane de consumatori, de oameni care plătesc serviciile oferite sau muncesc pe salarii mici,  comparativ cu cele  din alte ţări. Ajutaţi românii să treacă acest hop, dacă vreţi să vă îmbogăţiţi în continuare pe spinarea lor!

 

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

G M
25.03.2020, 08:23:39

N-au ajuns bogați din generozitate ! Dar PNL ar putea acuma desființa CCR, mama și tata tuturor infracțiunilor economice, ar putea tăia pensiile speciale nesimțite, salariile nesimțite începând de la primari, vice...până la șefii și șefuleții tuturor ”companiilor” de stat, i-ar putea pune pe liber pe tăietorii de frunze la câini din ministere și alte locuri călduțe, ar putea comasa unele primării,...ar putea recupera datoriile unor infractori condamnați și câte și mai câte. Dacă PNL n-ar fi aceeași mizerie cu PSD.

+8 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.03.2020, 08:44:13

Raspunsul dat de catre ”Asociatia multi-lucrativă pesedisto-liberal-securistica a partidelor, politicienilor, sindicatelor, si oamenilor de afaceri” la ”Apelul către partide, politicieni, sindicate, oameni de afaceri - daţi înapoi românilor măcar o parte din ce v-au dat ei!” Ne doare taman la bască..! In primul rand ca nu ne-ati dat voi, ci v-am jefuit noi..! In al doilea rand, e clar ca va placut sa fiti jefuiti, altminteri nici nu ne-ati fi votat aproape numai pe noi timp de 30 de ani..! In al treilea rand, pariem pe ce v-a mai ramas, ca tot pe noi ne veti vota in continuare...? PS Asociatia nostra va recomanda calduros ca daca aveti nevoie de bani, incepeti cu recuperarea lor de escrocul imobiliar cu cap de neamț mioritic , care nici acum nu a dat inapoi statului si fiscului sutele de mii de euroi incasate din inchirierea unor case in posesia carora intrase prin frauda, mai precis prin fals in declaratii, fals in inscrisuri publice, uz de fals, etc, toate fapte penale.

-12 (14 voturi)
miron miron
25.03.2020, 10:10:11

Vorbiti in pustiu domnule profesor. Cei care au furat timp de 30 de ani, n-au nici rusine, nici caracter. N-au cum sa capete caracterul peste noapte, ca sa ajute țara, acum in vreme de răspântie si necaz. Am trait si cunoastem bine partidele, cu mici exceptii toate-s molipsite de interesele lor personale, insa apelul dumeavoastra sincer, poate va ajunge si pana la ei.

+7 (7 voturi)
constantin constantin
25.03.2020, 10:14:54

Să nu politizăm!, parcă ăsta era îndemnul Președintelui.... Pă ce faceți, stimabile? Vorbim despre Dragnea și vila lui Codrin Ștefănescu? Curat murdar! Dragnea este la pușcărie de un an, DE CE NU AU SCHIMBAT LEGEA HERUVIMII CARE CONDUC? Le este comod să încaseze banii și să dea vina pe Dragnea?.... Iar dumneavoastră vă faceți că nu pricepeți? Punem tunurile pe sindicate? Ce-a mai rămas din ele, pentru că au fost făcute praf și pulbere de toate puterile din ultimii 30 de ani. Dacă politicienii urăsc ceva, atunci urăsc sindicatele, dar dumneavoastră nu sunteți politician... Greșesc?

-6 (8 voturi)
Toader Ailenei
25.03.2020, 10:37:54

Scurt si la obiect, felicitari pentru articol, jos palaria! Vine ca un dus rece pentru cei enumerati. Daca este adevarata faza cu vila lui Codrin Stefanescu, apoi trebuia sa emigram in Congo la timp. Nu-mi vine a crede pur si simplu, ramane sa urmarim in continuare subiectul. Domnule profesor ati aruncat manusa la multi, i-ati facut KO dintr-o lovitura, sa vedeti de acum incolo viespile.

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (18)