Politică

articolul anterior articolul urmator

Apelul românilor din HarCov pentru votarea, marţi, a legii anti-extremism maghiar

12
17 Mar 2014 13:09:43
Bogdan Diaconu
Vicepremierul Ungariei a defilat în Transilvania la parada de Ziua Maghiarilor la fel ca Horthy în 1940, la anexarea Ardealului de Nord
Vicepremierul Ungariei a defilat în Transilvania la parada de Ziua Maghiarilor la fel ca Horthy în 1940, la anexarea Ardealului de Nord

Forumul românilor din Harghita, Covasna şi Mureş a făcut un apel public către toţi parlamentarii să voteze marţi legea pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist. După tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, dar şi în ultimii ani, în ceea ce priveşte activităţile extremiste maghiare în Transilvania, este momentul să punem capăt definitiv unor asemenea evoluţii periculoase pentru statul român.

"În decursul anilor, Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş a formulat numeroase semnale referitoare la pericolul prezentat de manifestările organizaţiilor de tip extremist care au avut loc pe teritoriul judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş, reprezentând grave ameninţări la liniştea şi ordinea publică şi la înveninarea climatului de convieţuire interetnică normală.

Solicităm tuturor parlamentarilor să adopte propunerea legislativă pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist iniţiată de deputatul PSD Bogdan Diaconu.

De fiecare dată forurile îndrituite au promis că vor întreprinde măsuri ferme de lichidare a unor asemenea manifestări, dar până în prezent nu s-a întreprins nimic concret. De aceea având în vedere recrudescenţa acestor manifestări pe teritoriul României şi prezenţa unor organizaţii de tip extremist din alte ţări solicităm tuturor parlamentarilor să adopte propunerea legislativă pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist iniţiată de deputatul PSD Bogdan Diaconu.

Apelul nostru adresat membrilor Parlamentului României are în vedere şi contextul internaţional actual, cât şi consecinţele grave ale lipsei cadrului legal necesar sancţionării tuturor organizaţiilor de tip extremist care promovează mesaje anti-statale şi anti-constituţionale atentând grav la suveranitatea şi siguranţa naţională".

Biroul de presă al FCRCHM

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

gogu58
17.03.2014, 14:30:46

Sunt foarte curios cum va vota PSD in parlament....

+4 (6 voturi)
adu adu
18.03.2014, 06:51:50

PSD-ul, prin coaltia de la guvernare, detine majoritatea in Parlament. Daca Legea de care faceti amintire nu trece din cauza PSD, va dati demisia din PSD si Parlament? Daca nu atunci toate articolele scrise de dumneavoastra sunt gargara politica.

+4 (4 voturi)
ion ion
17.03.2014, 16:34:35

nu am inteles de ce vicepremierul ungariei a spus: autonomia ni se cuvine. adica autonomia i se cuvine ungariei, sau ce naiba a vrut sa spuna?

+2 (4 voturi)
Zoltán Szilágyi
17.03.2014, 21:18:27

Dl. ion, nici eu nu am inteles cand presedintele tarii declara ca primul obiectiv al tarii este unirea cu rep. Moldova. In schimb este evident ca Ungaria nu ar avea nevoe de 5 mil. de romani minoritari, adica anexarea Transilvaniei, dar nici maghiarii din romania nu ar fi de acord de asa ceva. Epoca de aur a ardealului era cand era voievodat. Autorul articolului bate pieptul cu suverenitatea tarii. Tara ati vandut-o dupa cativa ani de la revolutie. A mai ramas resursele, care incercati sa vindeti si alea. Dupa un sfert de deceniu nu ati facut nimic, absolut nimic poporului, ati jefuito, ati jecmanito si ati alungat cu milioanele din tara. Cine e antinational si extremist? Stomacul gol nu mai puteti umpla mult cu sovinismul ieftin de fiecare data inainte de alegeri.

+3 (7 voturi)
Engeland Heidemarie
17.03.2014, 22:02:06

D-l Ion Ion incerc sa traduc exclusiv ptr. Dvs. textul original fiindca in presa romana apare tendentios si prin deformari.La fel de tendentios ca articolul D-lui deputat care incearca o paralela cu intrarea lui Horthy pe cal alb in Transilvania in anul 1940 si Vicepremierul Semlyén la aniversarea revolutiei din 1848-1849 pe cal negru(sic) . Cred ca traducerea mea amatoreasca va contribui la elucidarea problemei.Iata textul original :„Amikor mi önrendelkezésről beszélünk, nem irányul senki ellen. Amit mi kérünk az nem valamilyen székely specialitás, valamilyen soha nem látott, soha nem hallott túlzó követelés, hanem az, ami másoknak is természetes napi valóság az EU-ban” – érvelt Semjén Zsolt. Si acum pe romaneste : "Cand vorbim despre autodeterminare, nu se indreapta impotriva nimenui. Ceea ce noi cerem nu este specialitatea secuilor, un lucru nevazut de nimeni, o cerere exagerata neauzita ci pentru altii este o realitate zilnica traita in Comunitatea Europeana" In rest cititi comentarul D-lui Zoltán Szilágyi care pune punctul pe i.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările