Politică

articolul anterior articolul urmator

Arafat cere adoptarea de urgenţă a legii prin care la muncă s-ar putea merge doar cu Certificat verde. Iniţiativa, blocată la comisiile din Senat

100
23 Oct 2021 09:15:30
Autor: Radu Eremia
Şeful DSU, Raed Arafat FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Şeful DSU, Raed Arafat FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat, şeful DSU, le cere senatorilor şi deputaţilor să urgenteze propunerea legislativă care prevede ca angajaţii să poate merge la muncă doar dacă deţin certificat verde, în condiţiile în care iniţiativa este în continuare blocată la comisiile din Parlament.

„La instituţiile publice, la angajaţi doar prin lege putem impune anumite reguli şi din câte ştiu e un proiect de lege depus. Se va aranja acolo cu o anumită categorie de angajaţi care trebuie să aibă fie vaccin, fie test periodic. În clădirile publice, persoanele care vin în vizită, vizitatorii, cei care vor să intre, trebuie să prezinte certificatul verde unde intră şi testatul. Adică vreau să rezolv o problemă într-o instituţie publică, nu vreau să mă vaccinez, nu sunt trecut prin boală, mă testez. Nu vreau nici să mă testez, nu intru. Ai soluţia să prezinţi testul înregistrat în aplicaţie, care este soluţia normală, vorbim de certificatul verde. Dacă prezinţi testul separat, cu cod QR, cu tot, poate că se ia în considerare, dar în mod normal trebuie să fie înregistrat în aplicaţie”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la un post TV.
 
„La private, la peste 50 de persoane în clădire, se aplică aceleaşi reguli ca la instituţiile publice. Adică vizitatorii care vor să intre în clădirea de birouri care are sute de oameni intră dacă sunt vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi în ultimele 48 de ore pe un test antigen, în ultimele 72 de ore cu un test PCR. Firmele de pază pot să facă verificările. Dacă refuză un cetăţean să prezinte certificatul, nu intră. Dacă insistă, se cheamă ordinea publică, Poliţia, Jandarmeria. Asta e regula”, a declarat Raed Arafat.
 
Secretarul de stat a precizat că nu este normal ca o persoană nevaccinată să controleze alte persoane, dar că acest lucru va fi reglementat prin lege.
 
„Nu este normal, dar, din păcate, legal, nu poate fi impusă decât prin lege partea cealaltă pentru că este dreptul la muncă, pentru că dacă nu are certificat şi nu vrea să îl facă, înseamnă că îl dai afară. Şi atunci trebuie legiferat prin lege, nici prin OUG nu merge, decât partea aceea cu intrarea ca măsură de sănătate publică se poate intra. Asta a fost interpretarea juriştilor. La Parlament trebuie făcută şi a fost depus proiectul. Este în regim de urgenţă şi ar trebui să treacă repede”, a mai declarat Arafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

mihai radu
23.10.2021, 09:41:24

Italia are 80% vaccinați,ca să-i determine și pe cei 20% să se vaccineze au dat o lege care interzice intrarea în orice clădire publică fără certificat verde,inclusiv la locul de muncă !

+8 (34 voturi)
Stefan din Nord
23.10.2021, 09:41:50

La munca cu masca si certificat verde La Biserica fara masca ,fara certificat verde mancand toti din aceeasi lingurita si cu mucii in nas ,ca tot nu te controleaza nimeni Bai ,voi sunteti normali la cap ?

-1 (23 voturi)
corcoduşă
23.10.2021, 09:45:35

https://www.timpul.md/articol/noi-dovezi-confirma-puterea-imunitaii-naturale-dobandite-in-urma-infectarii-cu-noul-coronavirus-166994.html Mai mult de 15 studii au demonstrat puterea imunității dobândite prin trecerea prin boală. Un studiu implicând 700.000 de persoane, efectuat în Israel în urmă cu două săptămâni, a constatat că persoanele infectate anterior au fost de 27 de ori mai puțin susceptibile de a face o a doua infecție Covid simptomatică decât cele vaccinate.

-9 (23 voturi)
corcoduşă
23.10.2021, 09:48:16

Această concluzie confirmă rezultatele unui studiu realizat în luna iunie de centrul medical academic american Cleveland Clinic asupra unui grup de lucrători medicali (care sunt adesea expuși la virus), în care nici unul dintre cei care au avut anterior un rezultat pozitiv la testul Covid nu s-a reinfectat. https://www.timpul.md/articol/noi-dovezi-confirma-puterea-imunitaii-naturale-dobandite-in-urma-infectarii-cu-noul-coronavirus-166994.html

-8 (22 voturi)
= aceeaşi mizerie
23.10.2021, 09:45:43

Arafat a luat-o pe arătură, rău de tot...

-4 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările