Politică

articolul anterior articolul urmator

Are oare cu adevărat ceva să ne spună doamna ministru Monica Anisie sau numai bate apa-n piuă?

46
9 Apr 2020 10:14:05
Mircea Morariu

De câteva săptămâni bune nu mă mai uit decât în treacăt la emisiunile postului de televiziune „Realitatea Plus”. Transformat de patronii lui într-unul de propagandă pusă în serviciul PSD.

De aici şi încredinţarea unor emisiuni fostului puşcăriaş Miron Mitrea ori Ancăi Alexandrescu, fostă aghiotantă politică a banditului Liviu Nicolae Dragnea. Şi cenzor cu funcţii de intimidare pe lână doamna Viorica Dăncilă.

Luni seara am făcut o excepţie. Nu de alta, dar la emisiunea Jocuri de putere încredinţată Mădălinei Dobrovolschi (din câte se vede şi ea specializată în senzaţionale loopinguri politico-jurnalistice) apărea d-na Monica Anisie, ministrul Educaţiei Naţionale. De la care milioane de români aşteaptă zilnic şi cu sufletul la gură clarificări rapide la întrebări precum soarta anului şcolar şi universitar în curs, momentul, fie el şi aproximat, al reluării activităţii în şcoli şi universităţi, modalitatea pe care o întrevede Ministerul pentru finalizarea feluritelor cicluri de studii, cum şi când se va da Bacalaureatul, cum şi când se va realiza admiterea în licee, cum vor fi notaţi elevii şi studenţii în timp de pandemie.

Interviul luat doamnei ministru de d-na Dobrovolschi a avut neşansa de a fi fragmentat din cauza transmisiunii directe a unor comunicate guvernamentale. Neşansa? Poate că lucrurile nu au stat deloc astfel. Dimpotrivă. Nu e deloc exclus ca doamna Anisie să fi avut astfel norocul de a părea mai puţin penibilă.

Ne-am cam lămurit şi până la momentul căderii primului guvern condus de dl. Ludovic Orban că d-na prof. gr. I nu prea este potrivită pentru înalta funcţie ce i-a fost încredinţată. Doamna Anisie a dat şi până atunci de mult prea multe ori cu bâta-n baltă. A ajuns să fie admonestată public de preşedintele Klaus Iohannis despre care se spune că ar fi protectorul ei politic. Firesc era să i se găsească un înlocuitor. Nu. A primat ambiţia deplasată a PNL, a preşedintelui acestuia, dl. Ludovic Orban, poate chiar a preşedintelui Klaus Iohannis de a susţine că încă din 4 noiembrie 2019 ţara a avut parte de un Executiv marcat de perfecţiune.

Doamna Monica Anisie nu a răspuns, practic, la nici o întrebare a moderatoarei. Totul este încă supus analizei, totul se discută cu partenerii Ministerului (cuvântul parteneri ca şi sintagma în această perioadă  fiind folosite până la saturaţie de d-na ministru), vom avea răspunsuri doar după vacanţă. Altminteri, d-na ministru are încredere deplină în colegii domniei-sale din şcoli şi universităţi şi nu se îndoieşte că lucrurile vor merge ca pe roate. Sau, mă rog, cât mai aproape de normalitate. Întrebată ce se întâmplă cu acei elevi care, din felurite motive, nu au parte de activităţi on line, doamna Anisie a spus că profesorii fac preponderent lecţii de recapitulare, de fixare şi că există şi soluţia parteneriatului cu TVR care a readus din negurile vremii obosita Teleşcoală. S-o fi uitat oare d-na ministru la vreo astfel de emisiune care nu prea avea succes nici pe vremea când eram eu elev, o fi avut curiozitatea să arunce un ochi pe audienţele TVR 2 în intervalele orare în care se difuzează respectivele producţii?

Cred că nici un om cu scaun la cap nu ar dori să fie astăzi în locul doamnei Anisie. Ştiu că doamna ministru are nevoie de timp şi de consilieri buni pentru a lua cele mai potrivite decizii. Pe de altă parte, doamna ministru s-ar cuveni să îşi cumpănească foarte bine toate apariţiile publice. Să nu accepte să apară la televizor dacă nu are ce spune. Or, luni doamna Anisie a făcut exact contrariul. Totul asezonat cu recursul la noul limbaj de lemn. Ascultând-o pe doamna Monica Anisie mi s-a părut de noaptea minţii faptul că domnia-sa este licenţiată în Limba şi literatura română.  Doamna Anisie pare să fi lipsit în clasele primare la lecţiile de Dezvoltarea vorbirii. Comunică greu, în stereotipuri, leagă cu dificultate fraze.

Şi cu toate acestea are catedră rezervată la unul dintre cele mai bune, mai cu faimă licee bucureştene. Colegiul Naţional Tudor Vianu.  Nu mi-ar plăcea deloc să fiu elevul respectivei doamne. Aşa cum nu îmi place că este ministrul Educaţiei.

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Stanila Ion
9.04.2020, 10:32:56

Nu ma prapadesc de dragul d-nei ministru...Dar pare-se ca d-l "critic teatral" este misogin...A mai calcat pe bec si altadata... E usor sa stai pe tusa si sa arati cu degetul ca la fotbal....

-4 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.04.2020, 11:04:12

”Ni se confirmă încă o dată că aceste personaje din operele lui Caragiale nu au ce căută să conducă o ţară, maxim pot fi vătafi într-o colonie a marilor puteri.” (Lulea Dorin Marius despre ministri regimului Iohannis-Orban)

+1 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.04.2020, 11:20:08

Si apropo..Ma distreaza grozav sa vad cum aceiasi limbăi (troli arhicunosuti ca atare) ai mafiei liberal-iohannist-securistice, care, ani de-a randul, la fiecare text ”antipesedist” publicat aici de dl. Mircea Morariu se prabuseau de admiratie si plescaiau de incatare in timp ce faceau bataturi in palme de la aplauze, de-o vreo catva zile, mai precis de cand dl. Morariu a inceput sa-si permita oarece observatii critice si la prestatiile politice, ministeriale sau prezidentiale, ale cocalarilor care-si spun ”liberali”, aproape ca dau cu totii in apoplexie de la cata repulsie si indignare le produce textele dumnealui, drept pentru care unii s-au si apucat deja sa-l acuze (mai direct, mai indirect) de ”pesedism”..!:))

0 (6 voturi)
of of
9.04.2020, 12:19:11

Vanatorul/d.c. Cât tupeu puteți avea ca să comentați acolo unde nu sunteți dorit? Cât? Prea mult.

-1 (5 voturi)
Depeter
9.04.2020, 11:16:35

In toata Europa e aceeasi situatie. Nu se stie care va fi evolutia virusului in societatea. Daca ar exista echipament de protectie individual ar incepe in urmatoarea saptamana dupa Pasti si masca ar fi obligatorie. Critica dv e un pic rau intentionata, oare nu ieri criticati guvernul pentru declaratii iresponsabile?!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (46)