Ascensiune fabuloasă. Nicuşor Halici, şomer până la 26 de ani, apoi secretar de comună, ajuns preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Halici a fost şi prefect de Vrancea FOTO Arhivă
Nicuşor Halici a fost şi prefect de Vrancea FOTO Arhivă

Deputatul PSD Nicuşor Halici conduce Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, iar în ultima săptămână a fost printre cei mai activi aleşi ai PSD pe tema recursului compensatoriu. Conform CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului, acesta a avut primul job la vârsta de 26 de ani ca secretar într-o comună din judeţul Vrancea, condus de Marian Oprişan, după care a fost angajat doar pe proptele politice.

Născut în 1977, deputatul PSD Nicuşor Halici a terminat în anul 2000 Facultatea de Drept la o universitate privată din  Bucureşti. Masterul l-a făcut abia şase ani mai târziu, într-un alt domeniu - Dreptul afacerior, pentru ca înainte de asta, în 2003, să se angajeze, la 26 de ani, în funcţia de secretar la primăria comunei Păuleşti, judeţul Vrancea.

În 2010 acesta îşi dă demisia din funcţia de secretar şi avansează neaşteptat în carieră la funcţia de director executiv în administraţia publică a Consililului Judeţean Vrancea. Mai apoi, în 2014, acesta devine prefect de Vrancea, după care, în 2016, devine deputat PSD. Potrivit ziarelor locale, saltul lui Halici este explicat de prietenia acestuia cu Marian Oprişan, care l-ar fi luat sub aripa sa protectoare. De altfel, stiridefocsani.ro scrie că Oprişan i-ar fi promis lui Halici un fotoliu de ministru în timpul erei Dragnea, dar, în cele din urmă, acesta a fost pus preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Conform declaraţiei de avere de pe site-ul Parlamentului, Halici deţine două terenuri, un apartament şi un autoturism marca Audi. Acesta mai are un fond de investiţii în care se regăsesc aproximativ 11.300 de euro. La capitolul venituri, Halici a primit în 2018 suma de 25.600 de euro din indemnizaţia de deputat, în timp ce soţia acestuia, care lucrează tot la stat, a primit 12.800 de euro din funcţia de consilier la CJ Vrancea, 256 de euro din funcţia de consilier la UNCJR şi 286 de euro de la BEJ Vrancea, unde figurează ca „personal tehnic auxiliar”. Totodată, soţia lui Halici a mai primit anul trecut şi 2.200 de euro de la A.P.I.A Vrancea din subvenţii pe agricultură.

Înainte să devină deputat, Halici s-a mai făcut remarcat în 2016, când, din funcţia de prefect al judeţului Vrancea a emis un ordin prin care i-a încetat mandatul de primar liberalului Neculai Ionescu, din localitatea Homocea, pe fondul unor probleme din Justiţie. Un alt edil din judeţ, reprezentant PSD aflat într-o situaţie similară, a fost însă ignorat de Halici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite