Asistentul lui Hillary Clinton discută cu Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philip H. Gordon
Philip H. Gordon

Preşedintele interimar Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta se întâlnesc astăzi, la orele 13, respectiv 17, cu Philip H. Gordon, asistent pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat american, Hillary Clinton.

UPDATE 15. 45 Philip Gordon a venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia politică din România. Simultan, un grup de circa 30 persoane protestează în faţa clădirii şi cer demisia şefului Executivului.

Dotaţi cu steagurile României şi Statelor Unite ale Americii, manifestanţii au ridicat la sosirea oficialului american mai multe pancarte pe care era scris în limbile română şi engleză: "Ponta demisia", "Salvaţi democraţia". "Mâinile jos de pe justiţie".

UPDATE 13.08: Gordon discută cu preşedintele interimar Crin Antonescu. Crin Antonescu i-a urat invitatului bun-venit. „Mă bucur că aţi venit şi avem această discuţie pentru clarificări. Avem o situaţie aici în România, o situaţie politică“, i-a spus Antonescu lui Gordon, în limba engleză.

La rândul său, Phillip Gorgon a spus: „Ne pasă de România, ne este un prieten şi un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasă de democraţia din România şi facem tot ce se poate pentru a susţine statul de drept şi independenţa instituţiilor şi suntem preocupaţi de această situaţie“.

La discuţiile de la Cotroceni participă şi miniştrii Corneliu Dobriţoiu şi Titus Corlăţean.  Emisarul american a afirmat că la finalul discuţiilor va face o declaraţie de presă.

UPDATE 11.06: Asistentul lui Hillary Clinton a ajuns la sediul de campanie a lui Traian Băsescu. Acesta este însoţit de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein.

Potrivit Departamentul de Stat al SUA, discuţiile vizează îngrijorarea SUA legată de recentele acţiuni ale Guvernului român care ameninţă echilibrul puterilor în stat şi totodată slăbesc independenţa instituţiilor.

De asemenea, Gordon se va întâlni cu membri ai societăţii civile şi cu oameni de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în restabilirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite