Atacuri Drulă - Orban. Şeful USR: „Ducea o politică de populare a statului cu penelişti peste tot”. Orban: „Dar ce, USR nu a numit la fel?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii coaliţiei PNL-USR-UDMR FOTO Inquam Photos / George Calin / Arhivă
Liderii coaliţiei PNL-USR-UDMR FOTO Inquam Photos / George Calin / Arhivă

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, potrivit News.ro, că a avut o relaţie dificilă din start cu fostul lider PNL, Ludovic Orban, în timp ce făceau parte din coaliţia de guvernare, pentru că ducea „o politică de populare a statului cu penelişti peste tot”. Fostul preşedinte al liberalilor a răspuns acuzaţiilor susţinând că şi USR a făcut acelaşi lucru.

„Eu cu domnul Orban am avut o relaţie dificilă din start”, a declarat şeful interimar al USR, potrivit News.ro, argumentând că fostul lider al liberalilor „ducea în PNL o politică de populare a statului cu penelişti peste tot şi de servire a tuturor cu ceva”. „Când am început să aduc în CA-uri oameni din mediul privat, cu background, ce să vezi, acolo se nimerea să fie un penelist (..) Am avut o discuţie cu martori, în coaliţie, în care mi-a reproşat că distrugem gogoşeriile şi standurile, destul de vehement, în stilul dumnealui. I-am spus că nu sunt de acord cu el”, a mai spus Drulă, arătând că avea tot dreptul să aibă propria opinie şi că era mai degrabă perspectiva socială a acelei acţiuni. 

În replică, liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a declarat privind acuzaţiile asupra numirilor făcute în perioada în care au fost în coaliţie că este normal ca în funcţiile de demnitate publică să fie numiţi oameni care reprezintă partidul, susţinând că şi USR a făcut acelaşi lucru. 

„Normal, în funcţiile de demnitate publică sunt numiţi oameni care reprezintă partidul, cum sunt secretari de stat, preşedinţi de autorităţi, oficii, prefecţi, subprefecţi. Dar ce, USR nu a numit la fel? Cum adică, era meteahna mea? E adevărat, că am negociat căutând să păstrez ponderea pe care fiecare partid o avea şi era normal ca fiecare partid politic să desemneze pentru funcţiile de demnitate publică reprezentanţi pe care să îi cunoască şi în care să aibă încredere. USR a procedat la fel”, a spus el. 

Ludovic Orban a acuzat „demagogia pe care au făcut-o şi alţii, demagogia tehnocraţiei”. „Un partid, când se află la guvernare, răspunde şi are obligaţia de a desemna oameni buni, pe care îi cunoaşte şi care să poată să aplice programul de guvernare”, a mai spus fostul lider PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite