Politică

articolul anterior articolul urmator

Atenţie! Pericol mare! Regimul Dragnea ne suprimă drepturi şi libertăţi fundamentale! „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i!”

45
20 May 2019 07:37:45
Ştefan Vlaston

Omul Dragnea a devenit un caz patologic. Delirează când ţine discursuri, vede duşmani care se opun tendinţei sale de a deveni el dictatorul absolut al României. Încolţit de Justiţie, apelează la forţele de ordine pentru a-şi conserva puterea. Şefii Poliţiei şi Jandarmeriei ar trebui să înţeleagă că devenind complici la încălcarea Constituţiei, riscă pedepse penale grele.

Nu sunt obligaţi, în asfel de situaţii, să asculte ordinele ministrului de Interne. Nu mai suntem în epoca comunismului. De altfel, Carmen Dan, ministrul de Interne, a şi anunţat că se pregătesc dosare penale împotriva manifestanţilor anti PSD.

Liviu Dragnea a devenit un pericol mortal pentru democraţie

Dragnea crede că dacă a câştigat alegerile în 2016 îşi poate permite orice în ţara noastră. Nu înţelege de ce oamenii sunt nemulţumiţi, când „le zornăie banii în buzunare”. Omul trăieşte în lumea lui, crede doar ce-i convine lui să creadă. Ce spun alţii nu contează, sunt duşmanii lui şi ai ţării. ”Imperialiştii”,  invocaţi odinioară de Ceauşescu. Dar Dragnea are opozanţi şi în interiorul ţării, luptă nu doar cu „dublul standard” impus de la Bruxelles. Lupta cu preşedintele ţării, cu serviciile secrete, cu justiţia, cu presa independentă şi cu toţi românii care-l consideră nociv pentru ţară. Modul în care s-a desfăşurat mitingul PNL de sâmbătă, fără forţe de ordine, fără contramanifestaţii, în comparaţie cu mitingurile sale în care trebuie să închidă, pur şi simplu, oraşul Târgovişte, nu-i spune nimic. Se vede atacat de „duşmanii poporului”, exact atitudinea lui Ceauşescu.

Drepturi şi libertăţi fundamentale pe care regimul Dragnea le calcă în picioare

Este suficient să cităm din Constituţie.

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

   ARTICOLUL 39

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

Regimul Dragnea ne suprimă aceste drepturi şi libertăţi fundamentale

10 august 2018. Iată o parte din concluziile preliminare ale procurorilor militari.

În fapt s-a constatat că, mai multe acţiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite să determine şi să justifice necesitatea unei acţiuni de restabilire a ordinii publice şi să ajute la crearea aparenţei unei acţiuni legale de intervenţie în forţă a unităţilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, cu consecinţa vătămării drepturilor legitime ale majorităţii protestatarilor privind libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire prevăzute de Constituţia României, Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, precum şi cu consecinţa exercitării unor acte de violenţă nejustificate de situaţia operativă şi de nevoile reale de imobilizare a persoanelor turbulenţe - acte îndreptate inclusiv împotriva copiilor, altfel decât în mod gradual şi fără a înceta după realizarea scopului misiunii, producându-se astfel vătămarea unui număr mare de participanţi la protest.“

Deja şefii Jandarmeriei de la Bucureşti sunt inculpaţi penal pentru acţiunile lor,  şefii forţelor de ordine din alte oraşe n-au înţeles nimic, continuă acţiunile celor de la Bucureşti şi vor sfârşi ca ei. Inculpaţi penal, cu perspectiva unor sancţiuni penale grave.

 Topoloveni, 17 mai 2019. Fără nicio justificare, contrar Constituţiei şi legilor ţării, jandarmeria din Topoloveni, unde urma să aibă loc o vizită a lui Dragnea, i-au umflat pe cei 10 protestatari care îndrăzneau să se bazeze pe Constituţie, i-au duş la Poliţie şi  i-au ţinut sechestraţi mai multe ore. Au comis următoarele fapte penale: purtare abuzivă, sechestrare de persoane, rele tratamente aplicate unor cetăţeni paşnici. Argumentul că nu aveau o „adunare publică declarată” este o prostie. Dreptul de a protesta este prevăzut în Constituţie şi nu este condiţionat de nicio aprobare prealabilă, mai ales când nu stânjeneşte în niciun fel activităţile din zonă. Şeful Jandarmeriei din Topoloveni s-a ales cu dosar penal şi va răspunde în faţa legii, fiind pasibil şi de o pedeapsă penală.

Târgovişte, 19 mai 2019. Forţele de ordine au închis oraşul. La propriu. Cetăţenii fără legătură cu mitingul PSD au fost împiedicaţi să-şi vadă de preocupările obişnuite, le-a fost grav afectată  activitatea curentă. Una este să blochezi câteva bulevarde, existând şi rute alternative, şi alta să blochezi un oraş întreg,  împiedicând părinţi să ajungă cu copii la şcoală,  la serviciu, sau la spitale. O doctoriţă de la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte, după o gardă de 12 ore, a fost împiedicată de forţele de ordine  să meargă acasă să se odihnească. Cele întâmplate la Târgovişte sunt fapte extrem de grave, pe care procurorii militari sunt obligaţi să le ancheteze şi trimite, eventual, în judecată.

Sunt şi alte cazuri de suprimare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor.

Concluzie

Este clar că regimul Dragnea a intrat într-o fază nouă, în care reprimă drepturi şi libertăţi fundamentale ale românilor, câştigate cu morţii şi răniţii din 1989. Urmează acţiunile în justiţie împotriva celor care încalcă Constituţia, pentru a vedea dacă România mai este sau nu mai este un stat de drept.  Iar votul din 26 mai va arăta părerea românilor despre situaţia dificilă în care ne aflăm.

  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

gyll
20.05.2019, 07:52:53

Asta este România construită de către politruci de peste șaptezeci de ani.

+8 (8 voturi)
andrei undraru
20.05.2019, 08:06:31

Acest articol TREBUIE publicat in First , nu ca o stire marginala

+12 (12 voturi)
andrei undraru
20.05.2019, 08:12:38

Marsavia PSD, cardasia banditilor , borfasilor si a tradatorilor de tara TREBUIE scoasa in afara legii. 1. Acesta nu este un partid, ci o organizatie anticonstitutionala pentru restauratia totalitarismului. 2. Aceasta organizatie nu este socialista, ci cleptocratica, o cardasie a hotilor si marilor delapidatori. 3. Aceasta organizatie nu este democratica, ci dictatoriala, de tip stalinist Deci insasi denumirea Partid Social Democrat este o ticalosie, o impostura, o inselatorie grosolana. PSD, AFARA din ROMANIA !

+15 (15 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.05.2019, 08:45:15

Stimate domnule profesor Stefan Vlaston, imi iau libertatea sa va atrag atentia ca, daca in loc de ”Atenţie! Pericol mare! Regimul Dragnea ne suprimă drepturi şi libertăţi fundamentale!” ati fi scris doar ””Atenţie! Pericol mare! Regimul Dragnea ne suprimă” ar fi fost mai..eficient si mai putin..riscant...! Si stiti de ce, d-le profesor..? Pentru ca unii cititori, din graba, ar putea sa sara peste numele ”Dragnea” si, din greseala sau din..obisnuință, sa credă ca e vorba de Coldea, sau de Luluta, ba chiar si de Iohannis, ca si pe ei i-a durut si-i doare taman la basca de drepturile si libertatile fundamentale ale cetăteanului, de Constitutie in general..! Pe de alta parte, faptul ca un mafiot notoriu ca Dragnea a ajuns ”sa vadă duşmani care se opun tendinţei sale de a deveni el dictatorul absolut al României” arata ca sta destul de bine cu vederea pentru ca, intr-adevar, suntem multi care l-ar vrea pe Dragnea in puscarie si nu in libertate. Dar mai inseamna un lucru: inseamana ca daca a ajuns seful ”de facto” al statului roman si vizeaza sa ajunga dictator absolut al Romaniei, asta se intampla pentru ca la Cotroceni, in functia de presedinte al tarii, avem plantat de catre grupurile de interese politico-financiare mafiote antiromanesti , antinationale din tara si de-afara un impostor fanfaron si las, care impostor timp de 4 ani s-a tinut numai de duplicitati, de satisfacut mofturile lui nevsta-sa si de excursii (abia acum, in an electoral si pe ultima sutea de metri, incercand ”sa-si ingrase porcul inainte de Craciun”, cei care ii invart cheita il scot mai des in public si-l pun sa zica si gura lui ceva, cu speranta ca ar putea atrage oarece voturi pentru el dar si pentru partidul lui de mafioti , smenari si cocalari albiti si pitipoance trecute care-si zic ”PNL”) Cert este ca si cei care l-au plantat pe Iohannis la Cotroceni si-ar fi dorit sa faca din el, chiar daca numai de ochii lumii, numarul 1 in stat, ba chiar si un pic de dictator. Doar ca mintea inceata, lasitatile, complicitatile, si duplicitatile marionetei lor, au facut sa nu le iese deloc pasienta, asa ca, s-ar putea ca spre final de mandat sa-i gasesca un inlocuitor mai..ager la minte si la fapta. Oricum, cand veti merge la vot nu uitati: Dragnea si Iohannis sunt Doi escroci cu par carunt, Tot ”o apa si-un pamant”, Amandoi fiind slugariti De lepre si ipocriti. PSD si PNL Aceeasi mizerie..!

-16 (16 voturi)
Arsenie Bujor
20.05.2019, 09:17:46

Greșit titlul. PSD ne suprimă drepturi si libertăți fundamentale! Intenționat sau nu, autorul comite o mica manipulare.

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (45)