Atunci când hoţul strigă „hoţii!“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum nici un analist politic cât de cât serios nu s-a încumetat să garanteze învestirea lunea trecută a noului guvern monocolor condus de dl. Ludovic Orban, cred că nimeni nu poate spune cu precizie cât timp va rămâne acesta la putere.

Va rezista el până după alegerile la termen care ar trebuie să aibă loc la finele anului viitor, poate cu unele schimbări de personal care încă de acum se dovedesc a fi strict necesare_ Va prefera dl. Orban soluţia alegerilor anticipate care, după părerea mea, îi este cum nu se poate mai avantajoasă? Va fi doborât guvernul de o moţiune de cenzură care oricând are şanse să treacă având în vedere fragila majoritatea parlamentară, dar va continua totuşi să guverneze, ca soluţie interimară, aşa cum a guvernat echipa slabă, descompletată, aflată sub conducerea d-nei Viorica Dăncilă?

Indiferent care va fi situaţia, guvernul Orban, cu toate plusurile şi minusurile sale, adică cu destoinicul domn Bogdan Aurescu la Externe dar şi cu mai mult decât îndoielnicul domn Ion Ştefan la Dezvoltare, va trebui să dea dovadă de bună credinţă. Nimeni, nici măcar un singur român dintre cei mulţi care au dorit grabnica evacuare a echipei de agramaţi, de hoţi, de cumpărători de titluri şi diplome universitare, de plagiatori şi mincinoşi având-o în frunte pe d-na Dăncilă, nu se aşteaptă la cine ştie ce minuni din partea echipei Orban. Românii vor doar cinste, bună credinţă, responsabilitate. Adică exact ceea ce a lipsit şleahtei de la PSD şi ALDE.

Numai că oricât de mult ar vrea să facă bine noii miniştri, este mai mult ca sigur că nu o vor putea face dacă nu vor scăpa în regim de maximă urgenţă de pilele, amantele, iubitele, fiii şi fiicele, cumetrele, naşii, fie ei sau nu din Teleorman, plantaţi în posturi-cheie, bine plătite de Dragnea, Dăncilă &co.

Să nu uităm că doamna Dăncilă dar şi miniştrii din directa ei subordine nu s-au mulţumit cu câţi oameni de nimic, cu câţi nebleznici au plasat în posturi de mare răspundere din ianuarie 2017 şi până la data de 10 octombrie 2019, atunci când guvernul lor peticit, şchiop, coclit a fost demis prin votul democratic al Parlamentului. Doamna Dăncila şi ceata, de la infractorul Cuc Răzvan la Păcăliciul în fustă Pintea Sorina, cetăţeana care a înşelat pe multă lume pozând în Sfântă Fecioară suplinitoare,  au profitat de interimat spre a mai căpătui nişte incapabili. Pe care i-au numit ba secretari de stat, ba şefi de direcţii şi de deconcentrate, ba directori şi inspectori generali, ba manageri de spitale şi şefi de institute de cercetare, ba chiar i-au trimis în misiuni diplomatice parazitând o dată în plus ambasadele, consulatele şi oficiile diplomatice.

 Iar acum, când dl. Ludovic Orban a anunţat clar că vor urma verificări, evaluări, restructurări, goarnele extrem de puternice şi de neruşinate ale PSD, în frunte cu insipidul domn Mihai Fifor, vorbesc, denunţă în gura mare concedieri şi epurări, acuză maziliri pe criterii eminamente politice.

Trebuie să fii cel puţin neobrăzat, aşa cum ştiam demult că este bibliotecarul craiovean Mihai Fifor, ca tu, pesedist dedat la tot felul de numiri pe pile, cunoştinţe, relaţii, chiar mai ceva decât pe vremea PCR, să vorbeşti despre epurări. Doar un doctor docent în minciuni şi aranjamente aşa cum ştim că este dl. Fifor, care nu s-a remarcat decât prin uşurinţa cu care a trecut din postul de lăudător necondiţionat al banditului Liviu Nicolae Dragnea la postura de adulator al insei din Videle-Teleorman,  poate să aibă neruşinarea de a vorbi despre epurări.

În numele cinstei, a bunei-credinţe, a responsabilităţii pe care le doresc românii de la noul guvern Orban curăţarea de putregaiuri este o operaţiune ce trebuie făcută în regim de maximă urgenţă. Indiferent de agitaţia făcută de hoţii cu funcţii mari în PSD care strigă hoţii!!!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite