Politică

articolul anterior articolul urmator

Atunci când hoţul strigă „hoţii!“

12
8 Nov 2019 08:10:17
Mircea Morariu

Aşa cum nici un analist politic cât de cât serios nu s-a încumetat să garanteze învestirea lunea trecută a noului guvern monocolor condus de dl. Ludovic Orban, cred că nimeni nu poate spune cu precizie cât timp va rămâne acesta la putere.

Va rezista el până după alegerile la termen care ar trebuie să aibă loc la finele anului viitor, poate cu unele schimbări de personal care încă de acum se dovedesc a fi strict necesare_ Va prefera dl. Orban soluţia alegerilor anticipate care, după părerea mea, îi este cum nu se poate mai avantajoasă? Va fi doborât guvernul de o moţiune de cenzură care oricând are şanse să treacă având în vedere fragila majoritatea parlamentară, dar va continua totuşi să guverneze, ca soluţie interimară, aşa cum a guvernat echipa slabă, descompletată, aflată sub conducerea d-nei Viorica Dăncilă?

Indiferent care va fi situaţia, guvernul Orban, cu toate plusurile şi minusurile sale, adică cu destoinicul domn Bogdan Aurescu la Externe dar şi cu mai mult decât îndoielnicul domn Ion Ştefan la Dezvoltare, va trebui să dea dovadă de bună credinţă. Nimeni, nici măcar un singur român dintre cei mulţi care au dorit grabnica evacuare a echipei de agramaţi, de hoţi, de cumpărători de titluri şi diplome universitare, de plagiatori şi mincinoşi având-o în frunte pe d-na Dăncilă, nu se aşteaptă la cine ştie ce minuni din partea echipei Orban. Românii vor doar cinste, bună credinţă, responsabilitate. Adică exact ceea ce a lipsit şleahtei de la PSD şi ALDE.

Numai că oricât de mult ar vrea să facă bine noii miniştri, este mai mult ca sigur că nu o vor putea face dacă nu vor scăpa în regim de maximă urgenţă de pilele, amantele, iubitele, fiii şi fiicele, cumetrele, naşii, fie ei sau nu din Teleorman, plantaţi în posturi-cheie, bine plătite de Dragnea, Dăncilă &co.

Să nu uităm că doamna Dăncilă dar şi miniştrii din directa ei subordine nu s-au mulţumit cu câţi oameni de nimic, cu câţi nebleznici au plasat în posturi de mare răspundere din ianuarie 2017 şi până la data de 10 octombrie 2019, atunci când guvernul lor peticit, şchiop, coclit a fost demis prin votul democratic al Parlamentului. Doamna Dăncila şi ceata, de la infractorul Cuc Răzvan la Păcăliciul în fustă Pintea Sorina, cetăţeana care a înşelat pe multă lume pozând în Sfântă Fecioară suplinitoare,  au profitat de interimat spre a mai căpătui nişte incapabili. Pe care i-au numit ba secretari de stat, ba şefi de direcţii şi de deconcentrate, ba directori şi inspectori generali, ba manageri de spitale şi şefi de institute de cercetare, ba chiar i-au trimis în misiuni diplomatice parazitând o dată în plus ambasadele, consulatele şi oficiile diplomatice.

 Iar acum, când dl. Ludovic Orban a anunţat clar că vor urma verificări, evaluări, restructurări, goarnele extrem de puternice şi de neruşinate ale PSD, în frunte cu insipidul domn Mihai Fifor, vorbesc, denunţă în gura mare concedieri şi epurări, acuză maziliri pe criterii eminamente politice.

Trebuie să fii cel puţin neobrăzat, aşa cum ştiam demult că este bibliotecarul craiovean Mihai Fifor, ca tu, pesedist dedat la tot felul de numiri pe pile, cunoştinţe, relaţii, chiar mai ceva decât pe vremea PCR, să vorbeşti despre epurări. Doar un doctor docent în minciuni şi aranjamente aşa cum ştim că este dl. Fifor, care nu s-a remarcat decât prin uşurinţa cu care a trecut din postul de lăudător necondiţionat al banditului Liviu Nicolae Dragnea la postura de adulator al insei din Videle-Teleorman,  poate să aibă neruşinarea de a vorbi despre epurări.

În numele cinstei, a bunei-credinţe, a responsabilităţii pe care le doresc românii de la noul guvern Orban curăţarea de putregaiuri este o operaţiune ce trebuie făcută în regim de maximă urgenţă. Indiferent de agitaţia făcută de hoţii cu funcţii mari în PSD care strigă hoţii!!!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Vanatorul/d.c.
8.11.2019, 09:16:10

”Atunci când hoţul strigă „hoţii!“ Da..! Si cunosc eu unul cu vreo 17 doare penale, plus doua procese civile in care a fost dovedit de infracor sadea (fals in declaratii, fals in inscrisuri publice, uz de fals-toate fapte penele..! Si mai incet cu garagara de genul ”mafiotii pesedisti sunt mai rai si incompetenti decat cei iohannist-penelisti”..! Au aceesi scoala postedembrisata a jafurilor, devalizarilor si mânariilor legislative, soala care s-a consacrat ca atare sub denumirea de USL..! Nimic nou in cloaca politica mioritico-carpatina..! Mafia care ajunge la guvernare se plange de ”motenirea grea” , ii da afar din posturi pe mafiotii dinainte, si isi aduce mafiotii ei..! Unii sa se infrupte ca hapsânii din ciolanul bugetar, altii numai sa-l linga, iar cei mai mici (propagandistii de mana a 7 -a si trolii de pe net) numai sa-l ..miroase, intre doi dumicați de paine goala..!:) Trebuie ca cineva sa aiba grave probleme la mansarda, ca sa creada ca toate tradarile si cumpărările de parlamentari, toate manevrele si mânariile la care s-a dedat mafia iohannist-liberal-securistica pentru a ajunge la ciolanul guvernarii au vreo legatura cu ”grija fata de tara si popor”, ”interesesele nationale”, blea, blea, blea, asa cum se chinuie sa ne convinga propagandistii ei..! Nici vorba de asa ceva..! Toate mânăriile si manevrele astea, tot lichelismul celor care s-au dedat dedau la ele sau le aplauda, au legatura numai cu interesul personal al lichelelor respective si dorinta de a descarna, de catre ei si gastile lor mafiote, leșul bugetului de stat..! Ce fac ministii ”guvernului” meu de cand ”au intrat in paine”..? Se lamnteza ca niste bocitoare profesioniste ca n-au mostenit guvernarea..Elvetiei..! Si strigă ”hotul!” exact ca hotii,..! Insa, de ..”degringoladizati” (habarnisti) ce cu ce sunt, o fac in amiaza mare, ca sa vada totat lumea cum arata ”salvatori natiunii” lui Peste cu Cap Neamț si 17 dosare penale, el insusi un impostor penal si fanfaron..!

-7 (13 voturi)
G. Andrei
8.11.2019, 11:22:03

Bravos domnule Vanatorul !!! Acum mai bagă repede un comentariu sub nicul Mandy, aprobator, și unul negativ sub nicul herr v. x și ti-ai câștigat Eugenia pe ziua de azi.

+5 (9 voturi)
Vanatorul/d.c.
8.11.2019, 11:37:17

curt ghid de..identificare a gunoaielor mafiotilor din politica Cum recunosti un gunoi rosu pesedist sau un gunoi galben iohannist-limberal..? Foarte simplu..! Gunoaiele care slugaresc dupa jegurile politicianiste si penale ale celor doua mafii nationale (PSD si PNL) nu intra pe site pentru a comenta articole, ci pentru a comenta ..postarile acelor useri cinstiti si inteligenti ce nu ..impartasesc punctul de vedere al propagandei care trimit gunoaiele respective pe net, useri care pentru nimic in lume pentru nu l-ar pupa in dos pe mafiotul Dragnea sau pe escrocul imobiliar Iohannis atat de des si de apasat precum o fac ei, gunoaiele acestora, lachei digitali cu creier neted si demnitate zero :))

-6 (8 voturi)
Sorin Ionascu
8.11.2019, 11:45:41

Pai niste epurare, in sensul de "curatenie (de toamna)" ar cam fi cazul sa se faca. Una cat mai radicala, de sus si pana jos, ca au fost angajati pe pile politice de la paznici la ministri, fara discontinuitati in lantul ierarhic. Dar ma indoiesc ca vor avea energia si timpul sa o faca. Sau chiar simpla dorinta, adevarata, nu doar manifesta de ochii lumii.

+3 (3 voturi)
Jane Doe
8.11.2019, 14:28:45

E indiscutabil faptul că sute, dacă nu chiar mii (dacă luăm în calcul tot aparatul administrativ) trebuie scoși de la căldurică și trimiși să-și găsească de lucru. Cred că toți am fi satisfăcuți sufletește, să-i vedem dați afară pe profitorii nerușinați ai unor diverse relații. În opinia mea însă, poate fi o greșeală cu efecte de lungă durată, dacă MODUL în care se comunică public acest lucru este ca pe stadion. Din necesități electorale imediate - iarăși e o opinie personală, discutabilă - se face prea mult tam-tam, se bate prea multă monedă pe această măsură administrativă, care nu e foarte ușor de dus până la capăt. În primul rând, tu nu poți da afară un angajat, doar fiindcă e rudă cu adversarul tău politic. Intri la discriminare pe fond, dar sigur poți fi dat în judecată în baza unui contract de muncă și pierzi procesul. În mod normal, cuvântul ”epurare” nici măcar nu trebuie pronunțat. Sper că nu trebuie să explic de ce. În al doilea rând, această ”curățenie” trebuia trecută tacit în program, la punctul cu cerințele de profesionalism din partea angajaților. Verificați DISCRET, pe tăcute, toți cei luați în colimator drept pile, găsite neregulile de la angajarea lor sau eventual, o modalitate de desființare a unui serviciu prin restructurare și reînființare cu angajați prin concurs. E greu și trebuie să ai cap, ca să faci asta. În orice caz, oricât de bine ar prinde votului de duminică îndeplinirea acestui deziderat al alegătorului de dreapta, un politician inteligent și cât de cât cunoscător al legilor nu ar face-o în gura mare, dacă n-ar fi gata să sacrifice ceva din prestanța PM și a guvernului. Comentariile transferate în spațiul public, unde toți ne simțim îndreptățiți să confundăm realitatea cu iluziile proprii - e de natură să dea apă la moară celor ce vor fi eliminați fără motiv clar. Politica e fără discuție o ocupație pentru oameni inteligenți și, mai spuneam eu o dată, buni jucători de șah. E doar o părere, foarte posibil să greșesc.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările