AUDIO Ponta: Interviul pentru El Pais a fost făcut în engleză. Ascultă discuţia în limba română!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Invitat la Realitatea TV, Victor Ponta a susţinut că interviul pe care l-a acordat publicaţiei spaniole "El Pais" a fost realizat în limba engleză, deşi în urmă cu două săptămâni publicaţia a postat pe site-ul său înregistrarea, iar amândoi interlocutori vorbeau în română. Mai mult, în înregistrare premierul spune că, dacă se dovedeşte că a plagiat, "în mod sigur, mă retrag".

Întrebat dacă a declarat pentru cotidianul spaniol "El Pais" că îşi va da demisia în cazul în care se dovedeşte că a plagiat, Victor Ponta a răspuns: "Nu. Am declarat că îmi asum responsabilitatea pentru faptele mele, neaducând în discuţie cuvântul «demisie». N-am spus eu cuvântul acela".

"M-am învăţat minte când mai vorbesc cu spanioli să vorbesc în spaniolă, să nu vorbesc în engleză", a ţinut să precizeze preşedintele social-democrat.

Ascultă AICI interviul realizat în limba română de jurnalistul cotidianului "El Pais"!

Victor Ponta - Interviu El Pais

Asculta mai multe audio traditionala

Întrebat de Adrian Cioroianu în ce limbă a fost realizat interviul, Ponta a răspuns prompt şi cu nonşalanţă: "În engleză".

"Vă daţi seama, am vorbit cu un fost bursier al ICR-ului. Mai bine vorbeam în rusă", a conchis Ponta pe un ton glumeţ.

Înregistrarea interviului cu Victor Ponta realizat de un jurnalist al cotidianului spaniol de stânga "El Pais" a fost postată pe site-ul publicaţiei la câteva zile după ce în România s-a pornit o adevărată tevatură pe acest subiect.

Interviul, după cum bine se poate auzi pe înregistrare, a fost realizat în limba română, aşadar barierele de comunicare invocate de premier luni seara, la Realitatea TV, sunt inexistente.

Fragment din înregistrare:

Jurnalist: Şi dacă o comisie despre care aţi spus dv. acum decide că a fost plagiată (n.r. - teza de doctorat)...

Victor Ponta: Atunci, în mod sigur, mă retrag.

Jurnalist: Aţi demisiona...

Victor Ponta: Sigur. Dacă comisia abilitată de lege dă o asemenea decizie, da.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite