AUR, acuzaţii la adresa preşedintelui: Iohannis a încălcat Constituţia prin susţinerea unui om politic la preşedinţia unui partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion şi Claudiu Tîrziu FOTO Arhivă
George Simion şi Claudiu Tîrziu FOTO Arhivă

AUR tranmiste că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia prin susţinerea unui candidat pentru şefia unui partid politic, după ce preşedintele a anunţat că va merge la congresul PNL şi că îl încurajează pe Cîţu să continue guvernarea. Partidul îl acuză şi pe premierul Florin Cîţu de „dare de mită” în contextul cursei interne din PNL pentru şefia formaţiunii şi cere DNA şi altor organisme cu rol de investigare să se autosesizeze.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) deplânge paralizia instituţiilor statului în faţa unei acţiuni evidente de dare de mită a candidatului la şefia PNL, Florin Cîţu, şi atrage atenţia asupra încălcării Constituţiei de către Klaus Iohannis, prin susţinerea unui om politic la preşedinţia unui partid”, a transmis partidul conform unui comunicat de presă. 

Copreşedintele formaţiunii George Simion spune că premierul „foloseşte resursele din bugetul public pentru a-şi cumpăra voturile în văzul tuturor” şi atrage atenţia că pare că nimic altceva nu mai contează. „Totul trebuie să lucreze pentru Cîţu”, mai spune liderul. 

„De câteva luni, o ţară întreagă este blocată de Congresul PNL. Toate autorităţile sunt în stand-by, în aşteptarea deznodământului de sâmbătă. Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuşi a ajuns să dea declaraţii de susţinere a candidatului Florin Cîţu şi să anunţe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo. De cealaltă parte, Cîţu foloseşte resursele din bugetul public pentru a-şi cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio ruşine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL. Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîţu şi pare că nimic altceva nu mai contează: Constituţie, legi, bun simţ”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

 Claudiu Tîrziu critică liberalii spunând că în cadrul alegerilor interne ale partidului nu are loc un „festival al democtraţiei”, ci un „festival al penalilor”. 

„La PNL are loc nu un festival al democraţiei, ci un festival al penalilor. Cerem DNA şi altor organisme cu rol de investigare să iasă din amorţeală, să se autosesizeze şi să ancheteze posibilele fapte de corupţie săvârşite de Florin Cîţu. Cîţu are antecedente penale, este un fost puşcăriaş, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci. În ce-l priveşte pe preşedintele Iohannis, acesta a încălcat cu bună-ştiinţă Constituţia şi o face cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

Aflat la New York, Klaus Iohannis a declarat marţi că „Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”. Şeful statului a mai anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii, iar cu această ocazie, criza guvernamentală se va rezolva. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite