AUR atacă la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern în timpul stării de alertă: „Viaţa românilor trebuie să revină la normalitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Târziu şi George Simion FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Claudiu Târziu şi George Simion FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat marţi că va contesta la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă, restricţii pe care copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, le cataloghează drept „abuzive” şi „ineficiente”.

Printre măsurile atacate în instanţă de partidul AUR se numără „carantina naţională, închiderea şcolilor şi susţinerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanţei prelungite, purtarea măştilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfăşoară fizic, dar şi în spaţiile deschise, limitarea drastică a programului de funcţionare al magazinelor şi al altor operatori economici”, se arată într-un comunicat transmis de formaţiune.

AUR susţine că unica performanţă a Guvernului în timpul pandemiei este că a indus frica în rândul românilor, „frica de spitale, frica sa iasă pe stradă, frica de a mai vorbi cu prietenii, cu familia, frica de a nu mai avea ce pune pe masă a doua zi, frica privind viitorul copiilor”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, în comunicat.

„Nu mai putem continua această politică a restricţiilor abuzive care îşi dovedesc zi de zi ineficienţa", a spus Claudiu Târziu.

În acelaşi comunicat, copreşedintele AUR, deputatul George Simion, afirmă că „măsurile absurde” trebuie ridicate şi viaţa românilor trebuie să revină la normalitate.

„Românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează şi se deprimă în faţa ecranelor, fiind lipsiţi de contactul direct cu colegii şi profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiţi să pună lacătul pe uşă, vreme în care ei vând măşti neconforme şi ultimele companii strategice pe care le mai deţine statul, îşi schimbă pozele de profil pe reţelele de socializare şi se ţin cu dinţii de funcţii. Această şaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate şi viaţa românilor trebuie să revină la normalitate”, a declarat Simion.

AUR consideră că ridicarea restricţiilor „va restabili libertatea românilor: de gândire, de credinţă, de exprimare, de asociere, de mişcare, de iniţiativă, dar şi accesul liber la activităţile economice, aspecte esenţiale într-o democraţie”.

 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite