Politică

articolul anterior articolul urmator

AUR a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor privind administrarea testelor pentru depistarea COVID-19 în şcoli

2
7 Dec 2021 17:01:45
Autor: Maria Dinu
teste de salivă ambalate de părinţi în punguţe - foto facebook -Părinţii elevilor din românia
teste de salivă ambalate de părinţi în punguţe - foto facebook -Părinţii elevilor din românia

Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă că Senatoarea Rodifca Boancă a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor privind procedura de administrare a testelor rapide pentru depistarea Covid-19 în unităţile de învăţământ din România.

„Mă revoltă această situaţie în calitate de profesor, în primul rând. Părinţii nu au putut achiziţiona testele rapide din farmacii, ci ele au fost transportate în şcoli vrac, nefiind ambalate individual. Pe cale de consecinţă, profesorii au fost însărcinaţi să asambleze ei toate componentele. Mai mult, în unele şcoli au fost şi părinţi voluntari care au ajutat la acest demers”, a transmis senatoarea Rodica Boancă, conform unui comunicat de presă. 

 Rodica Boancă atrage atenţia că modul în care sunt distribuite testele pentru depistarea COVIOD-19 în şcoli reprezintă un risc de contaminare. 

„Având în vedere faptul că testele pe care le primesc elevii şi pe care trebuie să le facă de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi de joi, sunt trecute prin mâinile mai multor persoane, respectiv puse în punguţe pentru fiecare copil în parte şi, apoi, distribuite pentru fiecare clasă de către diriginţi/învăţători/educatori, consider că acest proces reprezintă un real risc de contaminare a elevilor şi, mai departe, a familiilor acestora”, a mai atras atennţia senatoarea AUR. 

„De asemenea, întrucât există şi posibilitatea testării în şcoli de către personal nespecializat, pe lângă transmiterea virusului SARS-CoV-2, există un real risc de transmitere şi a altor boli care pot fi declanşate prin manipularea greşită şi imprudentă a acestor teste făcute copiilor pe cale orală. În consecinţă, în măsura în care chiar şi o singură persoană care intră în contact cu multe teste, din cauza modului în care acestea sunt distribuite, ar fi purtătoare a virusului, există riscul ca virusul să se răspândească la un număr foarte mare de persoane”, a mai transmis senatoarea Rodica Boancă.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia că introducerea obligativităţii testelor rapide în şcoli încalcă, pe lângă alte drepturi şi libertăţi, şi art. 13 din Legea nr. 46/2003. Cu toate acestea, atât elevii cât şi părinţii sunt încunoştinţaţi de cadrele didactice cu privire la faptul că, în cazul în care copiii nu se vor testa în zilele de luni şi joi, astfel cum s-a stabilit, aceştia nu vor mai putea fi primiţi în şcoli, fiindu-le încălcat astfel şi dreptul la educaţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Mircea
7.12.2021, 18:50:18

# De unde a aparut molima asta in Parlamentul Romaniei , adica AUR , nu stiu . lnsa stiu ca toti fumeaza ceva ce da dependenta si ataca mintea . As vrea sa afle (desi stiu ca nu-i intereseaza ori nu inteleg) ca si testele si medicamentele cumparate din farmaciile de la Paris sau Dubai trec prin mina transportatorilor , manipulantilor de la incarcare , descarcare si prin minushitzele farmacistelor care sunt si ele manipulatoare de bani , monezi , retete , adevarati vectori de transmitere a tuturor boalelor microbilor , virusilor , bacteriilor si care intra in contact numai cu oameni bolnavi de toate boalele posibile , ca aia sanatosi n-au ce cauta in farmacie . Asa ca motivele depunerii de catre dna. Boanca a plingerii penale ''pentru zadarnicirea combateri bolilor'' este un fel de aflare in treaba pe banii nostri . Si nu putini , cum n-a visat neam de naeamul dinsei dacic .

+2 (2 voturi)
Don Joe
7.12.2021, 19:31:58

Imbecilitatea auriştilor nu cunoaşte limite. Stai să vezi dacă dispare subiectul pandemiei ce stand-up comedy o să fie cu ei, că o să trebuiască să-şi creeze noi scandaluri mediatice pe subiecte scoase din dos, n-o să mai aibă despre ce să facă istericale ca să-şi menţină electoratul.

+1 (1 vot)
Modifică Setările