AUR, despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Târziu şi George Simion, liderii formaţiunii AUR. FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei
Claudiu Târziu şi George Simion, liderii formaţiunii AUR. FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) ridică o serie de întrebări în legătură cu proiectul pilot lansat la Cluj Napoca cu privire la cărţile electronice de identitate. Formaţiunea se întreabă de ce nu apare tricolorul pe noile cărţi de identitate, dar şi de ce „sex” a fost înlocuit cu „gen”.

Alianţa pentru Unirea Românilor întreabă responsabilii cu noile cărţi de identitate de ce nu s-a realizat şi o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ştergerea identităţii naţionale şi reeducarea populaţiei?”, se arată pe pagina de Facebook AUR. 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că toate programările în vedere obţinerii cărţii electronice de identitate pentru următoarele 30 de zile au fost epuizate încă din ziua lansării proiectului-pilot, la Cluj-Napoca. Astfel, aproximativ 450 de persoane au solicitat acest tip de document.

Premierul Florin Cîţu a lăudat iniţiativa MAI de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate în municipiul Cluj-Napoca şi a precizat că este convins că acesta va fi extins la nivel naţional.

„Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toţi românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranţă privind datele cetăţenilor. România, hai că se poate!”, a transmis premierul Cîţu marţi.

Vezi şi: Primul oraş care se introduce cartea electronică de identitate. Va conţine amprente şi date de pe cardul de sănătate VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite