Politică

articolul anterior articolul urmator

Auşviţ

100
3 Feb 2017 11:05:32
Liviu Avram
Intrarea în lagărul de exterminare de la Auschwitz.
Intrarea în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Deştepţii care au umblat la Codul Penal noaptea, în mod interesat, pe fugă şi cu maximă incompetenţă nu îşi dau seama ce au făcut: au deschis, fie şi din greşeală, calea către legi rasiale şi discriminatorii, fără ca cel care le emite să poată fi pedepsit în vreun fel. Deştepţilor, ce aţi făcut e neglijenţă în serviciu (nu se mai pedepseşte).

Tot scandalul privitor la ordonanţa de urgenţă 13 s-a concentrat pe infracţiunea de „abuz în serviciu”, definită la alineatul (1) al articolului 297 din Codul Penal. Pe undeva pe bună dreptate, pentru că această infracţiune, în bună măsură, are de-a face cu banii noştri, ai tuturor.

Însă acelaşi articol mai are şi alineatul (2), prin care este încriminată infracţiunea de „abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi”. Ia să citim împreună, cu mare atenţie, ce zice acesta:

„(2) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea serviciului, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”.

Geniile juridice care au scris ordonanţa au ataşat aceluiaşi articol 297 un al treilea alineat, cu scopul de a exonera guvernul de un eventual abuz în serviciu pe care îl comitea exact prin emiterea ordonanţei: „(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.

Pot înţelege că scopul autorilor a fost acela de a-i feri de incriminare pe cei care se încadrează la alineatul (1) şi că au extins clauza de exonerare şi la alineatul (2) dintr-o simplă rutină sau ca să nu sară în ochi tratamentul diferenţiat. Dar vă invit să faceţi următorul exerciţiu: citiţi împreună doar alineatele (2) şi (3).

Le-aţi citit? Ok. Acum, în această atmosferă în care toţi suntem mândri că suntem români, familia tradiţională obţine victorii după victorii prin instanţe, iar Soros este şi evreu, dar şi ungur, spuneţi-mi şi mie dacă nu cumva ar scăpa de orice pedeapsă penală un guvern care, într-o noapte, ar emite următoarea ordonanţă de urgenţă:

(1) Toţi ţiganii merg în tabără.

(2) Fiecare ţigan ia cu el, în mod obligatoriu, un evreu sau un ungur.

(3) Capacităţile de cazare se completează cu persoane care nu sunt: heterosexuale, ortodoxe, pesediste sau perfect sănătoase”.

Iar tabăra să fie denumită frumos, româneşte, Auşviţ. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Mon@arh
3.02.2017, 11:14:43

Asta e rezultatul unor legi facute pe genunchi si pe repede inainte de un guvern care seamana cu o structura de crima organizata... Asta se intampla cand presedintele camerei deputatilor este si premier si ministru de interne si ministru al justitiei !

+27 (29 voturi)
Jean Maurer
3.02.2017, 11:33:13

Mon@arh, absolut corect +un fan ! Si ati omis ca asta se intampla cand un partid care a castigat democratic si legitim alegerile, formeaza un Guvern si un Parlament aservit unei singure persoane. Si cand acea persoana este dictatoriala si de rea intentie ! Si cand acea persoana mai este si penala ! Si cand acea persoana isi formeaza o armata de penabili care sa-o sustina. Si nu in ultimul rand, cand acea persoana este si de o prostie covarsitoare, dar suficient de smechera si harnica (sa ne fereasca Dzeu. de prostul harnic)

+26 (28 voturi)
Găvrila
3.02.2017, 11:36:15

psd de la nastere a fost o structura mafiota menita sa apere defunctul pcr si pe sei din esaloanele inferioare din pcr. Asta-i si explicatia cardasiei lor, interesul de clan/partid

+11 (17 voturi)
L--- Lara
3.02.2017, 11:24:33

"42% analfabeti functional"; va spune ceva expresia ? Stiu, am mai scriu fraza aceasta de zeci de ori, -probabil unii s-au plictisit sa o citeasca- dar nu vi se pare ca este strict legata de ceea ce se intampla acum? Oameni fara multa minte si fara nici o pregatire profesionala serioasa care ajung in functii de raspundere si trantesc legi la miezul noptii ca si cum ar comanda un whisky intr-un bar: " Baiatu', inca unu' "on zî rocs" si repede ca mi-e sete, ba!" Cam asta e politica romaneasca, astia sunt politicienii romani alesi de popor, poporul ala care se simte extrem de jignit si protesteaza indignat cand ii vorbesti de "42% analfabeti functional" in loc sa iasa in strada si sa protesteze impotriva legilor tembele date cu dedicatie de niste smecherasi agramati.

+15 (21 voturi)
savu cristian
3.02.2017, 11:39:08

Domnule Avram ,probabil nu cititi comentariile de la articole din adevarul sa vedeti adevarata fata a romanilor antisemiti,ca sa nu mai spun de mesajele PSD anti holocaust si propaganda anti evreiasca PE FATA. O asemenea lege ar fi primita cu bratele deschise de multi romani care vad in evrei raul suprem.

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările