Autorităţile locale pot cere mai mulţi bani prin PNDL 1. Angelica Fădor: Comunităţile locale au nevoie sa fie sprijinite constant de către Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă personală
FOTO Arhivă personală

Deputatul PNL Angelica Fădor a transmis joi, într-un comunicat de presă, că autorităţile locale pot cere suplimentarea sumelor pentru finalizarea investiţiilor demarate prin programul PNDL 1; contractele se prelungesc cu până 2 ani.

Autorităţile locale care nu au reuşit să finalizeze obiectivele de investiţii prin programul PNDL (etapa 1) vor putea beneficia, în urma unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, de prelungirea contractelor cu până la 2 ani şi de suplimentarea sumelor pentru investiţiile demarate. Primarii pot depune solicitările de suplimentare a sumelor în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG. Actul normativ mai prevede şi posibilitatea ca beneficiarii să plătească, din bugetul propriu, lucrările şi, ulterior, în limita bugetului alocat, Ministerul Dezvoltării să deconteze aceste cheltuieli, potrivit unui comunicat transmis de Angelica Fădor.

Pot beneficia de prelungirea contractelor autorităţile care s-au înscris în programul PNDL etapa 1 (perioadele 2015-2020 şi 2016-2021), iar cererile trebuie să cuprindă o notă justificativă cu privire la motivele demersului făcut.

Mulţi primari mi-au semnalat pe parcursul acestui an că sunt în pericol să nu-şi poată finaliza proiectele locale demarate prin PNDL şi atât de necesare comunităţilor pe care le administrează. Ca urmare, în calitate de deputat de Suceava, am avut, în mai multe rânduri, discuţii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării cu privire la găsirea unor soluţii de deblocare a acestor programe de dezvoltare locală. Mă bucur că ieri Guvernul a luat această decizie atât de necesară primăriilor care au deja în derulare obiective important, a mai transmis deputatul.

„Comunităţile locale au nevoie să fie sprijinite constant de către Guvern pentru a putea finaliza proiectele demarate şi a deschide alte obiective de investiţii. Dacă nu ar fi fost acordată această perioadă de graţie, primăriile ar fi trebuit să returneze banii primiţi de la Guvern, fapt care ar fi condus la intrarea mai multor autorităţi locale în faliment, iar lucrările începute ar fi rămas neterminate şi s-ar fi degradat”, a precizat Angelica Fădor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite